MENU

Mr. Frem træder tilbage efter 56 år

Asmus Carstens trådte som 18-årig i Frem Egernsunds bestyrelse i 1960. Først nu i 2016, 56 år senere, træder den arbejdsomme sønderjyde igen ud af fodboldudvalget.


Asmus Carstens stopper efter 56 år som frivillig leder i Frem Egernsund, der i 2014 skiftede navn til Egernsund Kultur- og Idrætsforening.


I fodboldkredse i det sydlige Jylland er Asmus Carstens et berømt ansigt. Blandt de mere betroede i og omkring klubben er han ”Mr. Frem”. Og det er ikke et prædikat, han er kommet slumrende til.

Helt tilbage til 1960 og så op til i dag har Mr. Frem været en markant skikkelse i den lille klub Frem Egernsund, som i 2014 blev til Egernsund Kultur- og Idrætsforening. Navneforandringen var i øvrigt ikke med mangeårige formands gode vilje, men han har dog indfundet sig med det nye navn.

Haft med fodbold at gøre hver dag
Asmus Carstens har bestridt en lang stribe af poster i klubben. Blandt andet har han været formand i 33 år, kampfordeler, sponsorsælger, været i lottospilsudvalget, stået for julestævnet og ikke mindst har han været træner for diverse hold i stort set alle 56 år.

- Jeg har faktisk haft noget med fodbold at gøre hver dag, og det er jo dejligt. For mig har det været afslappende at komme ud i klubben og lave noget, som jeg godt har kunnet lide. Og så har jeg været heldig at få gode venskaber i klubben, siger den nu 73-årige Asmus Carstens.

- Selv om jeg i perioder har haft travlt i mit arbejde som brugsuddeler, så har det aldrig været en last at skulle ud i klubben. Jeg har altid nydt det, lyder det fra Mr. Frem.

 Billygter lyste banen op

Asmus Carstens’ store kæphest har alle dage været herreseniorfodbold. Han fortæller med stor stolthed i stemmen om dengang, den lille klubs seniorafdeling havde vind i sejlene. 

- Vi kunne en overgang mønstre hele fire seniorhold. Det var jo virkeligt imponerende for så lille en klub som vores, lyder det.

Og nu vi er ved anekdoterne, så får I lige en til her:

- I 1963 spillede vores Serie 4-mandskab med i finalen om det jyske mesterskab. Det var for mørkt til at spille fodbold, så vi måtte holde med vores biler ved siden af banen for at lyse den op. Det blev så sidste gang vi gjorde det, for bag efter vi fik et nyt lysanlæg, fortæller Asmus Carstens.

Tid til at nye kræfter tager over

Nu får bilen daglige køreture fra Sønderborg til Egernsund, da Asmus Carstens fortsat træner nogle af de mindste fodboldspillere – trænergerningen stopper, når poderne i år skal på græs.

Egentlig har det været nemt for Mr. Frem at vinke farvel til de mange poster i klubben.

- Jeg har ikke så mange kræfter til det mere, og jeg har svært ved at håndtere alle de elektroniske tiltag, som er kommet. Men jeg vil fortsat hjælpe til i klubben i det omfang, det er muligt. Jeg ønsker bare ikke at være bundet af formelle poster, siger Asmus Carstens.

Og vi slutter af med en ægte klubmands bedste råd til alle jer andre fodboldfrivillige:

- Det er vigtigt med forældreinddragelse og generelt mange frivillige, og så er det nødvendigt at få samlet nogle gode udvalg. Sørg for at der er et godt sammenhold og værn om det, slutter Asmus Carstens.

Efter en uafbrudt stime på 56 år, træder Mr. Frem nu tilbage fra de ledende poster i den lille klub Egernsund Kultur- og...

Opslået af Jysk Fodbold på 19. februar 2016

Log ind