Nye vinde over DBU Jyllands turneringer

En række opdateringer i DBU Jyllands turneringsreglement træder i kraft fra turneringsåret 2016/2017. Se dem her.



DBU Jyllands bestyrelse har vedtaget nogle opdateringer til DBU Jyllands turneringsreglement, som træder i kraft fra turneringsåret 2016/2017. Her giver vi dig et overblik.

Opdateringer i DBU Jyllands turneringsreglement

§ 18.2 og 18.3 Ungdomsrækker: Indrangering

På DBU Jyllands delegeretmøde 2016 blev der vedtaget nye årgange i de ældste pigeungdomsrækker. I pigerækkerne erstattes opdelingen i U17 og U19 med opdeling i U16 og U18.

For drengenes vedkommende indføres der et ekstra femte (og nederste) niveau i U16-rækken.

Derfor hedder indrangeringen fra sæsonen 2016/2017 som følger:

Piger:

U18 Vest
U18 Mester

U16 Vest
U16 Mester
U16 1

Drenge (U16-rækken):

U16 Vest 1
U16 Vest 2
U16 Mester
U16 1
U16 2

Se mere i DBU Jyllands turneringsreglement om indrangering paragraf 18.2 og 18.3

§ 13.4 Ungdomsrækker: Dobbelt medlemskab

DBU Jyllands turneringsreglement paragraf 13.4 omtaler reglerne for ungdomsspilleres dobbelte medlemskab. Der er ikke ændret i formuleringen i reglementet, men bestyrelsen har vedtaget at ændre retningslinjerne for, hvornår DBU Jyllands disciplinærudvalg må give tilladelse efter paragraf 13.4.

Disciplinærudvalget kan dermed fremover tillade, at en spiller er medlem af en højere rangerende klub, samtidig med at spilleren bevarer medlemskabet i sin gamle klub og kan spille begge steder.

Argumentet er, at paragraf 13.4 dermed kan bruges i situationer, hvor en spiller skifter til en større klub på grund af ambitioner men ønsker at bevare tilknytningen til sin gamle klub. Det vil gøre det lettere for spilleren at vende tilbage, hvis ambitionerne ikke indfries, og samtidig gøre det lettere for den gamle klub at stille hold.

For at en spiller kan blive godkendt til ovenstående, skal klubben sende en ansøgning til DBU Jyllands disciplinærudvalg, som vurderer om det kan tillades, at spilleren spiller for to klubber. Hvis det tillades, skal spilleren foretage et klubskifte, og spillercertifikatet skal flyttes til den højere rangerende klub. Den nye klub skal samtidig tillade spilleren at fortsætte i sin gamle klub.

§ 13.3 Specifikt for U13: Dobbelt medlemskab

turneringsreglementets paragraf 13.3 er teksten blevet opdateret, så der skelnes mellem DBU Jyllands centrale og regionale turneringer for U13. Reglen giver mulighed for, at en spiller kan spille i den centrale turnering for én klub og deltage i den regionale turnering for en anden klub på samme tid.

Spillercertifikatet skal ligge hos den klub, hvor der spilles i den centrale turnering, og klubben skal give skriftlig tilladelse til, at spilleren også kan deltage i den regionale turnering for en anden klub. Tilladelsen skal være givet, inden holdets første kamp i den regionale turnering, og den skal sendes i kopi til DBU Jylland.

Spilleren skal være medlem af begge klubber samt registreret og godkendt af DBU Jylland for begge klubber.

§ 17.4 Spilleberettigelse: Skifte fra ikke-DBU-klub og for udenlandske statsborgere
Der er lavet en mindre ændring i turneringsreglementets paragraf 17.4, som omhandler spilletilladelse efter skifte fra en ikke-DBU-klub samt klubskifte for udenlandske statsborgere.

Hvis den pågældende spiller på tidspunktet for indmeldelse i DBU-klubben ikke er fyldt 10 år, er han/hun undtaget fra reglen om at indhente det internationale spillercertifikat og må dermed spille med det samme. Tidligere lå aldersgrænsen på 12 år.

§ 16.3 og 16.6 Spilletilladelse: Skifte mellem DBU-klubber

Turneringsreglementets paragraf 16 handler om, hvordan man kan opnå spilletilladelse ved klubskifte mellem DBU-klubber.

Paragraf 16.3 og 16.6 beskriver, hvordan man som klub skal forholde sig, hvis man modtager en ny spiller, der inden for de seneste 30 måneder har deltaget i en turneringskamp for en anden klub under en af DBU’s lokalunioner og nu vil skifte til en DBU Jylland-klub.

Hvis en spiller har spillet for en anden klub inden for de seneste 30 måneder, skal den nye klub rekvirere certifikatet fra denne klub. Er det mere end 30 måneder siden, skal den nye klub og spilleren udfylde en spillererklæring.

§ 19.5 Brug af pigespillere på drengehold

Bestyrelsen har vedtaget en mindre redaktionel ændring af turneringsreglementets paragraf 19.5, der knytter sig til paragraf 8.4 om, at der i drengeungdomsrækker må deltage piger op til ét år ældre end aldersgrænsen – uden at der skal ansøges om det og uden sportslige konsekvenser.

Paragraf 19.5 lyder nu som følger: Pigespillere kan uden forudgående ansøgning benyttes på ét pigehold, selvom de deltager/har deltaget i kamp for ét drengehold, blot de opfylder de normale regler for spilledeltagelse.

Bestyrelsen har vurderet, at den tidligere formulering af paragraf 19.5 var uhensigtsmæssig og derfor godkendt ovenstående, som udtrykker en klarere fortolkning af reglen. Formålet med reglen er at give et år for gamle piger lov til at spille fleksibelt.

§ 33.4 U13: Ekstra spiller på banen når bagud med tre mål

Ifølge DBU Jyllands turneringsreglements paragraf 33.4 må der i ungdomsrækkers (8-mands og 11-mands) laveste niveau sættes en ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål.

I forbindelse med indførelsen af den nye U13-turnering har bestyrelsen præciseret, at klubberne både i den regionale C-række (8-mands) og i det laveste niveau centralt (8-mands og 11-mands) må spille efter denne regel, da begge rækker udgør et laveste niveau henholdsvis regionalt og centralt.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til turneringsreglementet, er du velkommen til at kontakte DBU Jylland Turneringer på mail info@dbujylland.dk eller telefon 8939 9979.

Log ind