MENU

Superliga-boss på banen i Serie 2-sejr

Da Randers Freja vandt 3-1 på udebane i Hornslet i weekenden, var det med en tidligere landsholdsspiller og nuværende superliga-direktør på holdkortet. – Jeg bliver ved med at spille, til min krop siger stop, lyder det.Selv om Michael Gravgaard har sat sig i direktørstolen i Randers FC, har han ikke lagt støvlerne på hylden. Foto: Fodboldbilleder.dk
Michael Gravgaard havde allerede lidt af et fodbold-CV inden de jyske serierækker vågende fra deres vinterhi i dette forår.

F.eks. har den 38-årige randrusianer 18 landskampe i bagagen, ligesom han både har prøvet at spille i storklubber som FC København, Hamburger SV og FC Nantes. Sidste år skiftede han sit job som tv-vært ud med en plads i direktørstolen hos Randers FC.

Seneste skud på stammen over fodboldbedrifter er kommet dette forår, hvor Michael Gravgaard har ageret stopklods i forsvaret hos Serie 2-holdet fra Randers Freja - senest i weekenden, hvor holdet vandt 3-1 ude mod Hornslet IF.

Første hele kamp i syv år

Det er efterhånden syv år siden, at Michael Gravgaard lagde støvlerne på hylden, og siden den gang, har han hovedsageligt holdt sig i gang med Old Boys-fodbold i f.eks. KB, hvor han var med til at vinde to danmarksmesterskaber. Alligevel blev han overrasket, da han hørte, at Serie 2-kampen havde en varighed på to gange femogfyrre minutter.

- Det er blevet til lidt for få løbeture, og jeg tror nærmest ikke jeg har spillet to gange femogfyrre siden jeg var i HSV, så det var ret hårdt, lyder det grinende fra Randers FC-direktøren, som blev lokket med af en tidligere holdkammerat.

- Jeg har tidligere spillet sammen med træneren, og han ville gerne have mig med. Bl.a. fordi, der er mange unge på holdet, som godt kunne bruge en styrmand nede bagi, som kan stå og råbe lidt af dem lyder det fra den tidligere landsholdsprofil, som dog godt kan føle sig lidt gammel ved siden af holdkammeraterne.

- Ham der spiller højre back er kun 16-17 år gammel, og sidst vi var ude og spille fandt jeg ud af, at jeg har arbejdet sammen med hans far. Så får man lige den der ”shit jeg er gammel”-fornemmelse, lyder det grinende fra Michael Gravgaard.

Et åndehul i hverdagen

For Michael Gravgaard er det først og fremmest hyggen som tæller, når han tørner ud for Randers Freja i Serie 2.

- De her kampe er et dejligt åndehul i en hverdag, som oftest bliver tilbragt foran computeren. Og så spiller stemningen i omklædningsrummet også en kæmpestor rolle, siger han og understreger, at han dog langt fra er ligeglad med resultatet.

- Når jeg får de der fodboldstøvler på, så sker der et eller andet. Det er ikke anderledes fra da jeg spillede på professionelt plan – selv om tempoet lige er et par hundrede procent lavere. Men mange af de unge spillere på holdet kommer fra U17- og U19-divisionsholdene her i Randers, hvor kulturen jo også er, at man går på banen for at vinde. Det der med at spille for sjov eller sådan noget firmafodbold, er ikke lige mig, siger han, og understreger, at han har planer om at spille længe endnu.

– Jeg bliver ved med at spille, til min krop siger stop, lyder det.

Log ind