Motionsfodbolden vokser i Jylland

Fodbold Fitness og motionsfodbold tiltrækker fortsat nye, jyske klubber. Haderslev FK er en af dem, der oplever stor opbakning til deres uforpligtende fodboldtilbud uden turneringskampe.



I Haderslev FK er motionsfodbold og Fodbold Fitness på programmet tre dage i ugen. Jes Strøm (yderst til venstre), Klaus Bengtson, Jesper Stig Andersen og Dan Stjernegaard står for koordineringen. Foto: Jesper Stig Andersen



Benene løber ikke lige stærkt, og knæene knirker mere hos nogle end andre, når mændene mødes til motionsfodbold i Haderslev Fodboldklub (HFK) om søndagen. På gode dage stiller 40-50 mand i alle aldre: fra de yngste på omkring 20 år til de ældste, der er tre-fire gange så gamle. Her kan alle være med.

- Det gængse er, at vi er omkring 20-25 mand. Vi spiller på to eller fire hold – vi ser bare om søndagen, hvor mange der kommer og laver spil ud fra det, fortæller Jesper Stig Andersen, der spiller på holdet og står for den overordnede koordinering sammen med Dan Stjernegaard.

Der er dog ikke så meget planlægning forbundet med tjansen som tovholder for motionsfodboldholdet. De spiller året rundt – om vinteren på klubbens overdækkede kunstgræsbane, og der er hverken krav om tilmelding eller turneringskampe involveret. Man tilmelder sig sæsonen, og så er det det.

Flere og flere klubber tilbyder Fodbold Fitness

Den type fodbold er de ikke alene om at være glade for i HFK. Siden DBU lancerede Fodbold Fitness i 2011 er tilslutningen steget støt år for år.

I 2016 tilbyder 148 jyske klubber – eller mere end hver sjette – motionsfodbold i forskellige former. Det er næsten 50 flere end i 2014 og 90 flere end i 2013, hvor konceptet for alvor tog fart med ansættelsen af DBU’s Fodbold Fitness-konsulenter, der er med til at udbrede kendskabet i fodboldklubberne.

Det uforpligtende spil tiltrækker

I HFK har motionsfodbold været på repertoiret noget længere: hele 20 år, ifølge Jesper Stig Andersen, der selv har været med de seneste 10. Han fremhæver det uforpligtende ved træningsformen som en stor del af tiltrækningskraften – og så det, at der tid til det sociale og hyggen.

Ud over søndagsfodbolden tilbyder HFK motionsfodbold tirsdag og fredag, hvor rammerne er de samme, mens niveauet er lidt anderledes.

- Søndag er ren hygge, de andre gange får den lidt mere gas, fortæller Jesper Andersen og fortsætter:

- Jeg kan i princippet træne tre gange i ugen uden at spille på et fast hold, og i en presset hverdag med skiftende arbejdstider er konceptet med uforpligtende spil super.

I alt har HFK mellem 50 og 60 medlemmer, der dyrker Fodbold Fitness eller motionsfodbold, og ifølge Jesper Stig Andersen bliver det mere og mere populært.




Der kommer flere og flere Fodbold Fitness-klubber til i Jylland.

Er din klub interesseret?

Har du spørgsmål til Fodbold Fitness eller vil I gerne oprette et hold i din klub, er du velkommen til at kontakte DBU Jyllands Fodbold Fitness-konsulenter:

Midt- og Nordjylland (Ikast-Brande, Horsens, Odder, Samsø, Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, Randers, Viborg, Holstebro, Struer, Lemvig, Thisted, Morsø, Skive, Vest-Himmerland, Mariagerfjord, Rebild, Aalborg, Jammerbugt, Brønderslev, Læsø, Frederikshavn, Hjørring): 

Anders Østergaard
Mail: anoe@dbu.dk
Tlf. 5166 0221

Vest- og Sønderjylland (Sønderborg, Aabenraa, Tønder, Haderslev, Kolding, Vejen, Esbjerg, Fanø, Varde, Billund, Vejle, Fredericia, Ringkøbing-Skjern, Herning, Hedensted):

Henrik Sørensen
Mail: heso@dbu.dk
Tlf. 2157 5009

Se også

Fodbold Fitness: Sundt, sjovt og socialt

Log ind