Mindeord om Vagn Poulsen

I søndags døde tidligere sekretariatsleder i JBU, Vagn Poulsen, 77 år gammel. I den anledning har DBU Jylland-formand, Bent Clausen, skrevet dette mindeord.

Dødsfald

I anledning af forhenværende sekretariatsleder Vagn Poulsens død, har DBU Jyllands formand, Bent Clausen, skrevet disse mindeord:

Det er med sorg, at vi har modtaget budskabet om Vagn Poulsens død.

Vagn var gennem 33 år en højt skattet medarbejder i JBU, indtil han i 1998 trådte tilbage og gik på efterløn.

Han blev ansat i 1965 som en af blot to medarbejdere på unionens daværende kontor på Nøddevej i Viby. I årene derefter blev han nærmeste vidne til en eksplosiv udvikling i jysk fodbold, hvor aktivitetsniveauet voksede markant år for år.

I 1976 etablerede JBU regionerne, og det satte for alvor fart i aktivitetsstigningen med masser af nye fodboldspillere, flere frivillige ledere, nye og flere turneringstilbud, fire nye fodboldkontorer og endnu flere ansatte.

Den hastigt voksende organisation og den stigende kompleksitet stillede også store krav til Vagn, som i 1984 overtog posten som sekretariatsleder fra Harry Jensen. Men via sin ildhu, sin ihærdighed og sin evne til at tackle opgaverne med åben pande var han i høj grad med til at lægge stenene til det fundament, som også i dag bærer DBU Jylland som en service-organisation for de jyske fodboldklubber.

Ved Vagns ansættelsestidspunkt var det pr. tradition velanset, at medarbejderne på JBU’s kontor havde tilknytning til AGF. Som Skovbakken-mand brød Vagn Poulsen den norm, og det gav efter sigende anledning til løftede øjenbryn og betænkelige miner blandt visse fodboldfolk, men det var samtidig også et varsel om blot nogle af de forandringer, som var undervejs i den jyske fodboldverden.

Vagn vil blive husket som en højt værdsat, velrenommeret og flittig medarbejder i JBU’s organisation – i en periode fungerede han såmænd også sideløbende som sekretær for FLU (Foreningen af Lokalunioner).

Han var ikke mindst en værdifuld og loyal sekretær og rådgiver for skiftende formænd og bestyrelser, som bl.a. nød godt af hans store indsigt og skarpe hjerne. Disse egenskaber gjorde ofte Vagn til manden, der havde nøglen til at løse indviklede og spegede sager.

Stillingen som sekretariatsleder i JBU blev langt mere end blot et arbejde for Vagn. Det blev en væsentlig del af hans liv og i høj grad også indgangen til en masse spændende oplevelser og en lang række gode venskaber inden for fodboldverdenen.

Vagn Poulsen blev 77 år.

Bisættelsen vil finde sted fra Viby Kirke torsdag d. 14. april kl. 12.30.

Æret være Vagns minde

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland


Log ind