Vær opmærksom på rokeringer i de sidste kampe

Der gælder særlige regler for spillerrokeringer i sæsonens sidste to kampe. Få et overblik her.



Pas på spillerrokeringer i sæsonens sidste to kampe. Her gælder der særlige regler. Foto: www.fodboldbilleder.dk



I sæsonens sidste to kampe gælder der specielle regler for nedrykning af seriespillere. Derfor er der god grund til at undersøge en ekstra gang, om en spiller er lovlig at benytte.

Reglerne gælder ved nedrykning

Det afgørende i den forbindelse er, om spilleren rykkes ned, og om det sker i en af de sidste to kampe i sæsonen.

Hvorvidt spilleren kan rykkes ned på et lavere rangerende hold i en af de sidste to kampe afhænger af det antal kampe, vedkommende har spillet eller været spilleberettiget på det lavere rangerende hold, som han/hun skal rykkes ned på.

Turneringsreglementet angiver, hvor mange kampe det kræver:

  • I rækker, hvor der spilles 14 kampe i en sæson, skal spilleren have spillet/været spilleberettiget i minimum seks af de første 12 kampe.
  • I rækker, hvor der spilles 10 kampe i en sæson, skal spilleren have spillet/været spilleberettiget minimum tre af de første otte kampe.

Hvornår er man spilleberettiget?

Inge Lund-Nielsen fra DBU Jylland Turneringer forklarer, hvad det i denne forbindelse betyder at have været spilleberettiget:

- Spilleren behøver ikke at have spillet de pågældende kampe rent fysisk. Derimod er det vigtigt at finde ud af, om spilleren – uagtet arbejde, skader mv. – var spilleberettiget i det påkrævede antal kampe på det lavere rangerende hold, fortæller Inge Lund-Nielsen, og henviser til § 19.14 i Turneringsreglementet.

Hvordan defineres en spilledag?

Inge Lund-Nielsen understreger, at det også er vigtigt at skelne mellem runde og spilledag i forbindelse med, hvilke kampe der er sæsonens sidste:

- Det er den fysiske afvikling af kampen(e) – ikke rundenummeret, der gælder, når man skal definere, hvilke to kampe, der er de sidste, forklarer Inge Lund-Nielsen.

Reglerne gælder ikke ved oprykning

Der gælder ingen særlige regler for oprykning af spillere. Man kan nemlig altid rykke en spiller op på et højere rangerende hold, så længe det sker på en ny spilledag.

Eksempler på spillerrokeringer i de to sidste kampe

Eksempel 1:

En spiller rykkes ned på andetholdet i sæsonens tredjesidste kamp. I dette tilfælde gælder de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Bliver spilleren herefter nede på andetholdet i de resterende kampe, er der ikke tale om nedrykning i en af de sidste to kampe.

Eksempel 2:

En spiller rykkes ned på andetholdet i den tredjesidste kamp. Her gælder de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Men i den efterfølgende weekend er spilleren med i førsteholdets kamp, hvor efter han igen rykkes ned på andetholdet i sæsonens sidste kamp. I dette tilfælde skal man tage højde for reglerne om nedrykning i en af de sidste to kampe i sæsonen.

Eksempel 3:

Førsteholdet bliver ramt af en skade inden sæsonens sidste kamp. Derfor ønsker de at benytte en spiller, som har spillet alle kampe i sæsonen på andetholdet og aldrig har spillet på førsteholdet. Denne oprykning er lovlig: Man må altid rykke en spiller op på et højere rangerende hold, så længe der er tale om en ny spilledag.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til reglerne for nedrykning af spillere i sæsonens sidste to kampe, kan du kontakte DBU Jylland Turneringer, på mail info@dbujylland.dk eller telefon 8939 9979.

Se mere

DBU Jyllands turneringsreglement

Log ind