Nyt om U17 Drenge-rækken

DBU Jylland har præciseret, at licensklubbernes 1. hold i U16 Drenge efter afsluttet turnering indplaceres i DBU’s U17 Division/Liga turnering og dermed ikke samtidig i DBU Jyllands turnering for U17 Drenge.

Indplacering af licensklubbers U16-hold
Når DBU Jyllands U16-turnering er færdigsspillet, indplaceres de jyske licensklubbers hold i den landsdækkende DBU U17-turnering. Dermed giver de pågældende holds placering ikke samtidig adgang til en indplacering i DBU Jyllands U17-turnering. (Foto: www.fodboldbilleder.dk)


”Automatisk indplacering” er et populært turneringsprincip, som betyder at ungdomsholdene i DBU Jyllands turnering spiller sig til indplaceringen i den efterfølgende årgang – f.eks. fra U13 til U14.

Men hvad sker der efter øverste niveau i U16 Drenge, hvor licensklubbernes hold overgår til den landsdækkende U17 Liga og U17 Division? Får de samme klubber også tildelt en indplacering i DBU Jyllands øverste U17-niveau?

Svaret hertil er: nej. Det har DBU Jylland netop præciseret.

Begrundelsen er, at indplaceringen af det pågældende 1.hold netop sker i DBU-regi , hvorfor det ikke samtidig kan ske i DBU Jylland-regi.

Stadig indplacering af 2. hold

Ovenstående vil være gældende fra efterårets turnering i 2016 og fremadrettet.

Licensklubbernes eventuelle 2. hold i U16 Drenge turneringen vil naturligvis fortsat blive indplaceret i DBU Jyllands turnering for U17 Drenge.

- Derfor skal licensklubberne langsigtet vurdere, om man vil satse på både et U17 hold i de landsdækkende DBU-rækker og eventuelt et 2. hold på højt niveau i DBU Jyllands turneringsrækker, siger Torben Nielsen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg.

Ændring i forhold til 2015

Præciseringen markerer en forandring i forhold til den igangværende turnering.

I juni 2015 besluttede DBU Jylland nemlig, at licensklubbernes 1. hold i U16 Drenge i foråret 2015 skulle indplaceres i DBU Jyllands turnering for U17 Drenge i efteråret 2015.

- Baggrunden for denne beslutning var, at DBU Jylland ikke havde informeret licensklubberne i tilstrækkelig omfang om, hvordan de skulle forholde sig til indplacering fra U16 Drenge til U17 Drenge i DBU Jyllands turnering for 2015. Derfor mente vi ikke, at vi kunne fratage deres 1. hold indplaceringen i DBU Jyllands U17 Drenge turnering, forklarer Torben Nielsen.

Fakta – sådan fungerer automatisk indplacering:

Begrebet ”automatisk indplacering ” betyder, at holdene i DBU Jyllands turneringer – fra U13 til U17 – løbende spiller sig til det rette sportslige niveau med ombrydning hvert halve år.

Hvis man som klub pludselig får spillere til et ekstra hold, er der naturligvis også mulighed for at tilmelde dette. Som udgangspunkt vil holdet glide ind på nederste niveau.

En af de store fordele ved automatisk indplacering er, at holdene hele tiden spiller sig til det passende sportslige niveau – og automatisk overføres fra halvsæson til halvsæson. Klubberne behøver ikke at gentilmelde holdene, og DBU Jylland skal ikke vælge holdene ud til de forskellige niveauer, som det tidligere var tilfældet. Men det betyder samtidig, at man ikke bare uden videre kan få et hold indplaceret på et bestemt niveau i f.eks. U14, hvis man ikke har spillet sig til placeringen fra U13-årgangen.
 

Tekst: Mads D. Larsen & foto: fodboldbilleder.dk

Log ind