Ligger I til oprykning fra en andenplads?

Oprykningsregler: De bedste toere i Serie 4 og Serie 5 rykker op sammen med holdet på førstepladsen, og de bedste hold på sjettepladsen i Serie 4 undgår nedrykning. Se en aktuel status her.



De bedste hold, der ender på en andenplads i Serie 4 eller Serie 5, rykker op sammen med førstepladsen. Foto: www.fodboldbilleder.dk



Afslutningen på efterårssæsonen nærmer sig, og mange klubber i Serie 4 og Serie 5 har god grund til at finde lommeregneren frem.

Oprykningsreglerne siger nemlig, at de bedste hold, der indtager en andenplads i de to serier, rykker op sammen med holdet på puljens førsteplads.

I Serie 4 kan 12 ud af 36 toere derfor se frem til at rykke op. Det samme gælder for 24 ud af 72 hold på andenpladsen i Serie 5.

Desuden bør hold, der ligger nederst i Serie 4-tabellen, ikke miste håbet om at fortsætte i Serie 4 til foråret. De 12 bedst rangerende sjettepladser undgår nemlig nedrykning.

Regnestykket over de bedst placerede hold på anden- og sjettepladserne afhænger af pointgennemsnittet i de to serier. De særlige oprykningsregler er lavet, så den samlede turneringskabale kan gå op.

Nedenfor kan du få et overblik over den aktuelle pointstatus.

Serie 4: Toere med udsigt til oprykning

Netop nu er status i Serie 4, at de bedste hold på andenpladsen, som dermed ligger til oprykning, er Fuglebakken BK og Aarhus Black Vipers med hver 2,57 point i gennemsnit.

Mejrup GU ligger placeret som tredjebedste hold på en andenplads stærkt forfulgt af Sindal IF, HØST IF, Give Fremad, Munkevængets FI og Ravsted UI.

Med et aktuelt pointgennemsnit på 2,22 indtager Storvorde/Sejlflod B pladsen som det tolvtebedste toerhold i Serie 4. Silkeborg B, Mønsted IF og Harlev IK tegner sig for det samme gennemsnitlige antal point men rangerer højere på grund af bedre målscore.

Serie 4: Seksere der kan undgå nedrykning

Vender vi blikket mod de bedste hold på en sjetteplads i Serie 4, der p.t. ligger til at undgå nedrykning, ser det lysest ud for Ølgod IF med et pointgennemsnit på 1,56.

Her efter følger Hals FS, Ørebro B, Nørager/Rørbæk IF, Viborg FF, Kolind/Perstrup IF, Lundtoft IF, Vinderup IK, FC Sønderris, Vorup FB, Hjørring AIK Frem og Korning IF. Sidstnævnte med et gennemsnit på 1,11 point.

Serie 5: Toere med udsigt til oprykning

I Serie 5 rækker 2,29 point i gennemsnit netop nu til oprykning blandt holdene på andenpladsen. Det tegner ni hold sig på nuværende tidspunkt for: IF Fremad Nørhalne, Svenstrup-Godthåb IF 1, Skørping IF Frem, Sallingsund FC, Skive IK, Engesvang Fremad, The Originals, Horsens KFUM 1 samt Fåborg Årre.

Ni andre hold har 2,57 point i gennemsnit og ligger dermed bedst blandt de Serie 5-toere, der har udsigt til oprykning. Det gælder: Hauge UGF, Alhedens IF, Borris IF, Houlbjerg/Laurbjerg IF, TRIF, IF Lyseng, Kolding B, Erritsø GIF og Jerne IF.

Midt imellem finder vi IVF Århus 2, Øster Starup/Vester Nebel, Gjern IF, Egernsund KIF, Nr. Kongerslev IF og Randers Freja.

Sådan laves regnestykket

Sammenligningen på tværs af puljerne foretages ud fra følgende rangeringer:

1) Bedste placering i puljen
2) Færrest udeblivelser
3) Flest point per registrerede kampe (”pointgennemsnit”)
4) Bedste målforskel per registrerede kampe (”målgennemsnit”)
5) Flest scorede mål per registrerede kampe

Løbende opdateringer

Følg med her på siden de kommende mandage og få den aktuelle oversigt. Vi opdaterer dig resten af sæsonen.

Se den aktuelle opgørelse her

Log ind