Klubber markerer Fairplaydage

Netop nu afholdes FIFA Fairplaydage, der har til formål at fremme fairplay i fodboldklubber verden rundt. DBU Jylland markerer dagene ved en række kampe.



FIFA Fairplaydagene bliver blandt andet markeret med en hilsen før og efter kampen. Foto: Henrik Bjerregrav


Respekt er en altafgørende spiller på fodboldbanen. Det ligger i selve sportens ånd, at der er respekt for med- og modspillere, tilskuere, trænere og dommere, og i den kommende uges tid er der særligt fokus på fairplay. Det sker, når der fra den 31. august til 8. september afholdes FIFA Fairplaydage verden rundt.

DBU Jylland gør opmærksom på fairplaydagene ved en lang række kampe (se nedenfor). Det sker blandt andet ved, at fairplaybanneret opsættes ved kampene, og ved at de ti forældrebud om opførsel på sidelinjen uddeles. Klubberne opfordres også til at markere fairplaydagene med fælles indmarch og hilsen på dommer og modstanderhold før og efter kampen. Der tages desuden fællesbilleder af spillere og dommer, og det bedste Fairplay-foto præmieres.

- Vi opfordrer alle til at tage billeder under kampene og fortælle os gode fairplayhistorier derfra. Vi kårer nemlig bedste billede og historie fra fairplaydagene, og præmien er billetter til en superligakamp. Alle kan deltage i konkurrencen, for vi vil altid gerne høre gode eksempler på fairplay fra breddefodbolden generelt og ikke kun de officielle fairplaykampe, lyder det fra Torben Bjerre, der er fairplaykoordinator hos DBU Jylland.

Fairplayfotos og -historier kan uploades til DBU Jyllands facebookside, Jysk Fodbold eller sendes til fairplay@dbujylland.dk.

Udover de regionale tiltag i forbindelse med Fairplaydagene sætter DBU fokus på fairplay i forbindelse med landskampen mod Albanien den 4. september, og der er udvalgt en række kampe i 3F-Ligaen og Alka Superligaen til formålet.

Vedvarende fokus på fairplay

Fairplaydagene er en anledning til at gøre særligt opmærksom på respekt og fairplay i fodbold, men det er nødvendigt, at emnet vedvarende sættes på dagsordenen, så fokusset fastholdes i klubberne, hos de enkelte frivillige og i DBU’s lokalunioner.

Tidligere på året gjorde DBU Jylland netop det med sin respektkampagne, der tog afsæt i lokale erfaringer. Flere af historierne her fra fik dækning i nationale medier. Blandt andet skabte historien om U11-pigerne, der blev mødt af negative tilråb fra modstandernes forældre, og den 17-årige dommers oplevelse med overtændte forældre overskrifter.

Her kan du se en oversigt over fairplaykampe i Jylland.

Fairplaykampe
Dato Region Kamp Årgang
30/8 1 Aalborg KFUM - Støvring IF U14 Drenge Mester
31/8 2 Ans IF - Thorsø/Tungelund IF U15 Piger C
5/9 2 Kibæk IF - Vorgod/Barde MOF U14 Drenge C
31/8 3 Virklund B - Stilling IF
U14 Drenge 1
6/9 3 Hatting/Torsted - Kolding B
U14 Piger Vest
6/9 3 Solbjerg IF - Hedensted IF
U15 Drenge Mester
1/9 3 Bredballe IF - Hover IF
U15 Piger C2
31/8 4 Team Vest - Christiansfeld IF
U16 Drenge
31/8 4 Hellevad IF - Visby IF  U14 Piger 
3/9 4 Billund IF - Vorbasse B
U15 Piger

Stævner
Dato Region Sted Årgang
8/9 1 Spar Nord Arena Skagen U11 Drenge C
12/9 1 Østervrå Stadion U10 Piger B
15/9 1 Tårs Hallen U7 Drenge
16/9 1 Storvorde Sejlflod Stadion U9 Piger A/B
2/9 2 Sundby Mors Stadion U10 Piger C
3/9 2 Overlund Stadion U8 Drenge B
2/9 3 Dronningborg Stadion
U7 Drenge
5/9 3 Harte Stadion
U10 Piger A
5/9 3 Åbyhøj Stadion
U9 Drenge B
8/9 4 Tønder Sport- og FritidsCenter U8 Drenge B
31/8 4 Vester Sottrup Idrætsanlæg U10 Piger
3/9 4 Gørding Idrætsanlæg U10 Drenge C


Log ind