Spegede afgørelser når lynet slår ned

Når det lyner og tordner må man ikke spille fodbold – men hvordan forholder man sig, hvis en kamp er blevet afbrudt på grund af uvejr?



Man må ikke spille fodbold i tordenvejr - men hvad sker der så med de afbrudte kamp? Foto: fodboldbilleder.dk


Kendetegnene er som regel helt klassiske. Lune temperaturer mørke, lavt læggende skyer og en svag buldren fra et sted i horisonten.

Enhver fodboldspiller frygter tordenvejr. hovedsageligt fordi det udgør en trussel, når man befinder sig på en fodboldbane – men også fordi kampens dommer skal fløjte af, hvis han vurderer, at vejrsituationen er potentielt farlig.

Men hvordan er det videre forløb, hvis man har spillet en kamp, som er blevet fløjtet af før tid på grund af tordenvejr?

Situationen afgør hvad der skal ske

Ifølge Ole Frandsen, som er leder af DBU Jylland Turneringer, er der ikke en helt fastlagt formel på, hvordan de afbrudte kampe bliver afgjort. Det afhænger nemlig hver gang af den enkelte situation.

- Først og fremmest skal kampens dommer indberette hvad stilingen var, da kampen blev afbrudt, og i hvilket minut afbrydelsen fandt sted. Han skal også oplyse om andre relevante ting som f.eks. røde kort og lignende. Den videre behandling er afhængig af de informationer, siger han.

- Afhængig af indberetningen træffer vi administrativt en hurtig beslutning om hvad der skal ske. F.eks. kan det være en løsning af stadfæstelse resultatet af en kamp, som blev afbrudt med f.eks. cifrene 3-0 med fem minutter igen. Men der kan også sagtens blive tale om fastsættelse af helt ny kamp, hvis kampen f.eks. blev afbrudt ved 0-0 efter ti minutter, udbygger han.

Disciplinærudvalget må på banen

Mens langt de fleste af de afbrudte kampe bliver behandlet administrativt i DBU Jylland Turneringer, er der også tilfælde, hvor det er nødvendigt med udtalelser i klubberne og hvor DBU Jyllands disciplinærudvalg må i spil.

- Hvis en kamp bliver afbrudt ved f.eks. 2-1 midt i 2. halvleg, så er vi nødt til at indhente kommentarerer om kampens forløb hos de to klubber ligesom den pågældende kamp bliver afgjort af DBU Jyllands disciplinærudvalg, lyder det fra Ole Frandsen, som altid har en fyldt mailbakke, dagen efter et uvejr.

Se også

DBU Jyllands temaside om tordenvejr 




Log ind