Skal du tilmelde ungdomsholdet til efterårssæsonen?

Langt de fleste af ungdomsholdene i DBU Jyllands centrale 11:11- og 8:8-turnering bliver automatisk indplaceret til efterårets turnering – men ikke alle. Se, hvilke hold din klub skal tilmelde.

Klassefodbold i Dronninglund

Har du styr på tilmeldingen til efterårssæsonen? Foto: DBU Jylland


Græsset på de jyske fodboldbaner har masser af nærkontakt med fodboldstøvlesåler i disse uger, hvor forårssæsonen kører på sit højeste i DBU Jyllands turneringer.

Det er dog ikke kun de jyske fodboldspillere, som arbejder i den milde forårsluft. Også kampfordelerne har travlt – bl.a. med at planlægge den kommende efterårssæson, hvor der er særlige forhold at være opmærksom på i de jyske ungdomsrækker.

For mens langt de fleste af holdene her er automatisk indplaceret, og altså løbende spiller sig til det rette sportslige niveau med ombrydning hvert halve år, er der også hold, som skal tilmelde sig eller ansøge for at spille i en række.

Både ansøgnings- og tilmeldingsrækker

Mens holdene i det nuværende U13 Drenge til U16 Drenge samt U13 Piger og U14 Piger automatisk bliver indplaceret i en efterårsrække afhængigt af forårets placering, skal man til tasterne hvis man har hold der skal spille henholdsvis U13 og U19 Drenge samt U13, U17 og U19 Piger.

U19 Drenge er opdelt i rækkerne Vest og Kval, og mens man frit kan tilmelde sit hold til U19 Drenge Kval, gælder det for U19 Drenge Vest, at det er en såkaldt ansøgningsrække, hvor man senest den 31. maj kan ansøge om at deltage, og hvor et fagudvalg efterfølgende vil vurdere de indkomne ansøgninger.

For U19 Drenge Kval og U19 Piger Kval gælder det, at de bliver ombrudt efter fem kampe til hhv. U19 Drenge 1 og 2 samt U19 Piger M og 1. Bemærk i øvrigt, at der må benyttes op til fem førsteårssenior i U19 Drenge Kval og U19 Piger Kval.

U14 Drenge spiller 11-mands

Det er i øvrigt værd at bemærke omkring det øverste niveau i U13 Drenge (U13 Drenge Vest), at rækken kun er tiltænkt 36 hold. I U13 Drenge er der i øvrigt en ekstra række til efteråret, hvor man kan tilmelde sig fire forskellige rækker (Vest, Mester, 1 og 2).

Har man et eller flere hold, som i foråret har spillet U13-fodbold, kan det i øvrigt være en god idé at hive kuglerammen frem. I efterårets U14-række skal man nemlig spille 11 mod 11 i stedet for 8 mod 8, og det er derfor nødvendigt at have flere spillere til rådighed til det samme antal hold.

Se også

Om holdtilmelding generelt
Om ansøgningsungdomsrækker i efteråret
Datoplan

Log ind