MENU

Hold tabte 18-1 og gik til bekendelse

Randers KFUM tabte hele 18-1 i en Serie 6-kamp, hvor de bevidst havde brugt fire ulovlige spillere for at få kampen afviklet. Efter kampen hastede Randers-holdet i skriftestolen.Trods 1-18 indrømmede et Serie 6-hold at have brudt reglerne. Foto: Fodboldbilleder.dk
På et Serie 6-hold kan det være svært at stille fuldt hold til weekendens kampe.

Det måtte den spillende træner for Randers KFUM’s Serie 6-hold sande, da han efter en stribe afbud sendte fire spillere i kamp mod Skødstrup IF, som også havde spillet for et højere rangende hold tidligere den samme weekend.

Træneren valgte at sende de fire spillere i kamp efter dialog med både klubbens sportschef og modstanderholdet, som var helt med på, at det vigtigste var at få kampen spillet. Selv om Randers KFUM tabte med hele 1-18, gik sportschefen, Lars Frank Nielsen, efterfølgende til bekendelse hos DBU Jylland.

Med ærlighed kommer man længst

Lars Frank Nielsen var allerede inden kampen klar over, at det ikke ville blive til tre point – men det var heller ikke det vigtigste.

- Jeg sagde til vores træner, at han bare skulle bruge de fire spillere, som ellers ikke var spilberettede, for det vigtigste var, at kampen blev spillet. Jeg sagde også til ham, at jeg ville indberette det til DBU Jylland efterfølgende uanset, hvad resultatet ville blive – vinder vi, så taber vi bare 0-3 alligevel. Det var vigtigere, at der blev spillet noget fodbold end om det blev til nul, et eller tre point, siger Lars Frank Nielsen.

- I vores klub er det vigtigste det sociale, og derfor var det vigtigste, at kampen blev spillet. Desuden kan man jo ikke tillade sig at brokke sig over andre, hvis man ikke selv har rent mel i posen, siger han om årsagen til indrømmelsen.

Beundringsværdig ærlighed


Lederen af DBU Jylland Turneringer, Ole Frandsen, bifalder naturligvis ikke, at man bruger ulovlige spillere, men tager til gengæld hatten af for klubbens ærlighed.

- I den givne situation kan man sige, at man ikke bevist gik efter at snyde, men derimod havde forstået reglerne forkert og gjorde alt, hvad man kunne for at få kampen spillet.  Og så viser det god sportsmanship, at man efterfølgende bekender kulør og indrømmer fejlen, siger han.

- Vi synes, at handlingen er så sympatisk at vi denne gang valgt at se bort fra at give klubben en bøde, siger han om sagen, hvor der heller ikke bliver rokket ved slutcifrene.

Læs også

Her kan du se mere om brug af lovlige spillere


Det kan man da kalde ærlighed.

Posted by Jysk Fodbold on 17. maj 2015

Log ind