MENU

Brug lovlige spillere i sæsonfinalen

Hold tungen lige munden, når du sætter hold i sæsonafslutningen. Der gælder nemlig nogle helt særlige regler, når det kommer til nedrykning af spillere. Se dem her.Har du styr på, hvilke spillere du må bruge i sæsonens sidste kampe? Foto: Fodboldbilleder.dkUndgå at falde i regelfælden, når det gælder nedrykning af spillere i de sidste kampe, før sæsonen går på hæld.

I de sidste to kampe gælder der nemlig nogle helt særlige regler.

Især når det kommer til at rykke spillere ned på et lavererangerende hold, er det vigtigt at have styr på sagerne. Du kan se reglerne herunder.

Hvornår er der tale om at rykke en spiller ned i de to sidste kampe? 

Eks. 1: 
En spiller rykkes ned i 2. holdets tredjesidste kamp. Hér skal man så blot tage højde for de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Bliver spilleren herefter nede på 2. holdet i de resterende kampe, så er der ikke tale om nedrykning i en af de sidste to kampe. 

Eks. 2: 
En spiller rykkes ned i 2. holdets tredjesidste kamp. Hér skal man så blot tage højde for de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Spilleren er herefter med i 1. holdets kamp i den efterfølgende weekend, hvorefter han igen skal ned på 2. holdet – nu i sidste kamp. HER skal man så tage højde for reglerne om nedrykning i en de sidste to kampe. 

Eks. 3: 
1. holdet bliver ramt af en skade inden sidste kamp. De ønsker nu at benytte en spiller, som har spillet alle kampe på 2. holdet i hele sæsonen. Han har således aldrig før spillet på 1. holdet. Må de det? Svaret er ja, det må de. Man må altid rykke en spiller op på et højere rangerende hold, når bare det er til en ny spilledag. 

Det springende punkt er altså, om spilleren rykkes NED, og om dette foregår i en af (eller begge) de sidste to kampe på andetholdet.

Der er dog i nogle tilfælde et krav om, at spilleren fysisk skal have spillet det krævede antal kamp. For kvartalsspillere, klassetrinsspillere samt for 1. års seniorer, der benyttes på U19-hold, gælder, at det i de 2 sidste kampe ikke er nok at have været spilleberettiget på det yngre og lavere rangerede hold i det givne antal kampe inden de 2 sidste kampe – spillerne skal fysisk have spillet det krævede antal kampe.

Hvornår er man spilleberettiget? 

I turneringsreglementet er der angivet et antal kampe, som spilleren skal have været spilleberettiget i, for at kunne rykke ned på et lavererangerende hold i en af de sidste to kampe.

I rækker, hvor der spilles 14 kampe i en sæson, skal spilleren have spillet/været spilleberettiget i minimum seks af de første 12 kampe, mens det forholder sig lidt anderledes i rækker, hvor der bliver spillet ti kampe. Her skal spilleren nemlig have spillet/været spilleberettiget tre af de første otte kampe.

Og hvad betyder det så at have været spilleberettiget? Det forklarer Inge Lund-Nielsen fra DBU Jylland Turneringer her.

- At være spilleberettiget betyder, at spilleren ikke behøver at have spillet de pågældende kampe rent fysisk. Det er nok, at spilleren – pga. arbejde, skader mv. – KUNNE have spillet i det påkrævede antal kampe på det lavere rangerede hold på lovlig vis, fortæller Inge Lund-Nielsen, og henviser til § 19.3 i Turneringsreglementet.

- Det er desuden vigtigt at skelne mellem runde og spilledag. Det er den fysiske afvikling af kampen, der er gældende - ikke rundenummeret - når man skal definere, hvilke to kampe, der er de sidste, afslutter Inge Lund-Nielsen.


  

Log ind