MENU

Top 5: Se de flotteste jyske breddestadions

Der er flere end 2000 registrerede spillesteder i den jyske breddefodbold. Men hvem har de mest imponerende hjemmebaner? Vi har samlet en top fem her.Det er hyggeligt, moderne og imponerende. XL Park er vores bud på det mest imponerende jyske breddefodboldstadion. Foto: Vorupfb.dk
Nogle steder er hjemmebanen nærmest en helt åben, vindblæst og knoldet græsbane, mens der andre steder er mere prangende omgivelser til det lokale fodboldholds hjemmekampe.

Vi har gået den jyske breddefodbold efter i sømmene efter flotte hjemmebaner - og giver dig her et bud på de fem mest imponerende stadions for klubber, som højest har et hold i Jyllandsserien.

1. pladsen: XL Park, Vorup FB’s hjemmebaneFoto: vorupfb.dk

Ingen over, ingen ved siden af.

Jyllandsserieholdet fra Vorup FB er i den grad begavet med imponerende faciliteter, når de spiller deres hjemmekampe.

Selve stadionet er fra 1978, men er siden blevet opgraderet flere gange. Blandt andet med en imponerende storskærm på hele 19 kvadratmeter. På skærmen bliver tilskuerne forkælet med holdopstillinger, resultater og i enkelte tilfælde også langsomme gengivelser af situationer i kampene. 

Selve plænen blev i 2012 lavet om fra almindelig græs til kunstgræs - så vejret er aldrig en hindring, når Vorup FB spiller hjemme.

Selve tribunen er fra sidst i 1990’erne og kan huse 200 tilskuere, som således kan se klubbens bedste herrehold i Jyllandsserien og kvindehold i 1. division uden at få regnvådt overtøj.

Stadionrekorden i nyere tid blev sat i en kamp mod Randers Freja og lyder på 2300 tilskuere.

2. pladsen: Aulum Stadion, Aulum IF’s hjemmebaneFoto: afc-aulum.dk

Smukt stadion med en nyere tribune fra 2005, som er opført i vedligeholdelsesfri materialer. Der er plads til 300 mennesker på tribunen, hvoraf de 120 kan sætte sig til rette i komfortable plastiksæder. Når klubbens Serie 1-hold spiller hjemme, er der aldrig under 150 tilskuere på plads.

Under tribunen finder man to toiletter og hele fem depotrum. Det kostede 1,3 millioner at bygge tribunen, og det lykkedes først og fremmest at få projektet i hus ved hjælp fra sponsorer.

Banen er omkranset af smukke grønne træner, hvilket gør stadionet mere intimt og skærmer for den vestjyske vind.

3. pladsen: Frederikshavn Stadion, Frederikshavn fI’s hjemmebaneFoto: ffifodbold.dk

Stadionrekorden lyder på 13.998(!). Det burde i sig selv sikre Frederikshavn fI en førsteplads på listen, men det trækker ned, at den er sat i 1960 (i øvrigt mod Vejle Boldklub), og at stadion blev bygget, da klubben lå i landets bedste række.

Tribunen må dog uden sammenligning være den største blandt de klubber, som har et førstehold i Jyllandsserien eller lavere. Tribunen alene kan rumme 1000 tilskuere, hvoraf de 865 kan sætte sig til rette på siddepladser.

Selve stadion er fra 1930’erne og tribunen er bygget midt i 50’erne. Den er dog i en fantastisk forfatning, hvilket en betontest har bevist for nyligt.

Der kommer typisk omkring 150 personer og kigger på, når klubbens Serie 1-hold spiller hjemme.

4. pladsen: Billund Stadion, Billund IF’s hjemmebaneFoto: fck.dk

Tribunen på det smukke stadion er bygget i starten af 1990’erne og kan huse omkring 500 personer. I alt kan der være op mod 1500 omkring den perfekte græsplæne, som bliver vertikalskåret flere gange om året og passet og plejet efter alle kunstens regler.

Både FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland har gæstet stadionet i LEGO-byen, men alligevel blev stadionrekorden sat her i efteråret, hvor en af de lokale skoler spillede en afgørende kamp i Ekstra Bladets Skolefodbold-turnering.

Det trækker dog lidt ned i vores vurdering, at der ikke er sæder, men derimod fliser, på tribunen.

5. pladsen: Schlie Arena, Hirtshals Boldklubs hjemmebaneFoto: Flaskeposten.nu

Der kan sidde omkring 200 personer på tribunen, som er 15-20 år gammel. I sin tid var det lokale håndværkere som gik sammen om at lave tribunen til Hirtshals Boldklub.

Stadion, som blandt andet klubbens jyllandsserie-hold spiller på, ligger centralt placeret i Hirtshals med bare få hundrede meter ned til Vesterhavet.

Eksempler på andre flotte hjemmebaner:

Brande Stadion, Aabenraa Stadion, Brædstrup Stadion, Skjern Stadion, Hornsyld Stadion, Tranbjerg Stadion – hvem har vi glemt?


En stadionrekord på 14.000 tilskuere eller en storskærm på 19 kvadratmeter?Se vores bud på de 5 mest imponerende, jyske breddefodbold-hjemmebaner.

Opslået af Jysk Fodbold på 16. december 2015

Log ind