Hvem er på valg i Herning?

De jyske klubber skal vælge to medlemmer til DBU Jyllands bestyrelse og tre medlemmer til Appeludvalget på delegeretmødet i Herning. Her kan du se, hvem DBU Jylland indstiller til de forskellige organer.

Valgdelegeretmoede2016
De jyske klubber skal bl.a. vælge to medlemmer til DBU Jyllands bestyrelse på delegeretmødet i Herning lørdag den 9. januar 2016. (Foto: DBU Jylland Kommunikation)


Når de jyske fodboldklubber samles til delegeretmøde i Herning Kongrescenter lørdag den 9. januar 2016, skal de bl.a. vælge to medlemmer til DBU Jyllands bestyrelse.

Posterne som formand og ordinært bestyrelsesmedlem er i henhold til lovene på valg.

Bent Clausen er villig til genvalg som formand, mens Kent Falkenvig allerede i oktober meddelte, at han ikke genopstiller til posten som ordinært bestyrelsesmedlem.

Derfor har DBU Jylland siden efteråret arbejdet på at finde mindst én egnet kandidat til den ledige post, og processen har resulteret i, at der opstilles to kandidater, som bakkes op af henholdsvis et flertal og et mindretal i bestyrelsen:
  • Søren E. Lüdeking, 44 år og bosat i Ribe, medlem af DBU Jylland Region 4's bestyrelse, udskolingsleder på Kongehøjskolen i Aabenraa, træner i Hviding IF.
  • Lars Olesen, 52 år og bosat i Vejle, formand for DBU Jylland Region 3's bestyrelse, teamleder i DSV, tidligere frivillig leder i Vinding SF.
Mange forskellige kompetencer
 
- I sidste ende er det de jyske fodboldklubber, som bestemmer sammensætningen af DBU Jyllands bestyrelse. Men vi har en forpligtelse til at sikre, at der på delegeretmødet er opstillet mindst én egnet kandidat, som klubberne kan forholde sig til, og jeg vil tillade mig at konstatere, at det til fulde er lykkedes, siger DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

- I processen har det været muligt at melde ind med eksterne personer, men vi har også haft stor fokus på at rekruttere internt, for vi har i vores organisation omkring 250 frivillige ledere med mange forskellige kompetencer, og der har faktisk været flere i spil til kandidaturet. Nu er vi så endt op med to kandidater, og det er jo blot et udtryk for, at vi er en demokratisk organisation, hvor der er plads til, at vi kan have forskellige synspunkter og holdninger i bestyrelsen, tilføjer Bent Clausen.

Udover DBU Jyllands to kandidater kan de jyske klubber naturligvis også bringe yderligere personer i forslag til den ledige bestyrelsespost.

Regionale repræsentanter

Næstformand Ole Ladefoged, kasserer Hans Mogensen og bestyrelsesmedlem Peter Tornbo er ikke på valg i 2016, idet de blev vagt for en to-årig periode i 2015, mens bestyrelsens sidste fire medlemmer, regionsformændene, vælges på de regionale årsmøder i november.

Det drejer sig om: Kristian Nørgaard Thomsen (Region 1), Johanne Berg (Region 2), Lars Olesen (Region 3) og Jens Christian Hansen (Region 4).

Poster til appeludvalg

Der skal også vælges medlemmer til DBU Jyllands Appeludvalg, som er ankeinstans for disciplinærsager.

Udvalget består af tre medlemmer, hvoraf højest et af medlemmerne kan sidde i DBU Jyllands bestyrelse.

DBU Jylland indstiller følgende tre personer til genvalg: Kent Falkenvig, Tommy Olesen (jurist) samt Eigil Pedersen (jurist). Ingen af personerne vil have sæde i DBU Jyllands bestyrelse på valgtidspunktet.

Appeludvalget har i 2015 behandlet og truffet afgørelse i 25 sager.

DBU Jyllands medlemmer af DBU's repræsentantskab

De 4 regionsbestyrelser og DBU Jyllands regionale årsmøder har i november valgt DBU Jyllands medlemmer af dansk fodbolds øverste organ, DBU's repræsentantskab, til perioden 2016/2017.

De valgte personer i regionerne udgør sammen med medlemmerne af DBU Jyllands bestyrelse samt to personer udvalgt af DBU Jyllands bestyrelse de i alt 34 repræsentanter, som DBU Jylland p.t. har (afhængig af de forskellige lokalunioners medlemstal). Bent Clausen er som næstformand i DBU valgt direkte ind i repræsentantskabet.

DBU's Repræsentantskab mødes næste gang i begyndelsen af marts 2016.

De jyske repræsentanter er:

Jørgen Staun
Thomas Jensen
Henrik Sloth
Christian Fynsk
Per Jensen
Kim Glad Andersen
Torben Nielsen
K. E. Kristensen
Poul Overgaard
Jørgen Rasmussen
Johnny Krogh Hansen
Henrik Flensborg Hansen
Søren Juul Jensen
Rasmus Johansen
Morten Wind Lübker
Claus Warming
Bent Villumsen
Anne Andersen
John Møller Pedersen
Kenneth Nielsen
Claus Behrndt
Søren E. Lüdeking
Ole Velo Jensen
Jimmi C. Møller
Ole Ladefoged
Hans Mogensen
Kristian Nørgaard Thomsen
Johanne Berg
Lars Olesen
Jens Chr. Hansen
Peter Tornbo
Kent Falkenvig
Morten Rask Thomsen
(Nyt bestyrelsesmedlem)

Læs også:

Indkaldelse til delegeretmødet


Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation


Log ind