MENU

Kamp afblæst efter Facebook-chikane

Facebook- og SMS-beskeder var den direkte årsag til at en U15-kamp i DBU Jyllands rækker blev fløjtet af efter bare ét minut med stillingen 0-1.Ved stillingen 0-1 blev en U15-kamp afbrudt. Foto: Fodboldbilleder
Da Frem Thyregod/EIF/NSG mødte Brande IF i U15 Drenge B, pulje 569, blev kampen en yderst kort affære.

Inden kampen gjorde hjemmeholdet nemlig dommeren opmærksom på, at en af holdets spillere var blevet truet på Facebook og via SMS af en af spillerne på modstanderholdet og derfor var utryg ved at spille kampen.

Derfor fandt hjemmeholdets træner og dommeren i fællesskab frem til, at det rigtige at gøre ville være at lade Brande IF få et hurtigt mål, og så fløjte kampen af herefter.

Nu har DBU Jyllands disciplinærudvalg bestemt, at kampen skal spilles om og anbefalet at de to klubber tager en dialog og sagen inden.

Ingen skal være utrygge til fodbold

Formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Jens Christensen, mener, at sagen måske nok er kommet lidt ud af proportioner, men at det samtidigt er vigtigt, at ingen går utryg ind til en fodboldkamp.

- Det ene ord har nok taget det andet for de her drenge, som nok ikke helt har tænkt konsekvenserne igennem. Der er nok dybest bare tale om nogle store knejter, som har pustet sig lidt op. Men jeg vil gerne understrege, at ingen skal føle sig utrygge inden for kridtstregerne, siger Jens Christensen, som mener, at det kan være godt, hvis klubberne italesætter adfærden på de sociale medier.

- Det er super, hvis klubberne har en politik på det her område – hvis man lige havde sat sig ned inden sæsonen og snakket om, hvad der kan ske, hvis man ikke opfører sig ordenligt, også på de sociale medier, så var det her måske ikke sket, siger han.

Log ind