Fire spillere gennemførte fodboldkamp

En U13-kamp mellem to Aarhus-hold blev gennemført på trods af, at det ene af holdene kun havde fire spillere på holdkortet.



Der var trafik foran Hasle B's mål, da de spillede mod Aabyhøj med blot fire spillere. Foto: DBU Jylland


Cifrene antyder, at Hasle B fra Aarhus ikke havde den bedste dag på grønsværen da de mødte Aabyhøj IF i U13 Drenge B-rækken.

Hasle-drengene fik nemlig noget af en snitter, og måtte gå fra banen med et nederlag på 0-17 i 8-mandskampen.

Bag det massive nederlag gemmer sig dog historien om, at Hasle B, efter forvirring i kommunikationen om kamptidspunktet mellem spillere og træner, kun var fire mand på banen i hele kampen.

Ros fra modstanderen

Den hårde medfart til trods, var kampen ikke så dårlig en oplevelse for de to hold, som man måske kunne tro. Det fortæller kampfordeleren fra Hasle B, Claus Christian Pedersen, som efterfølgende har snakket med holdets træner.

- Selv om vi løb ind i et ordentligt nederlag, så roste Aabyhøj IF’s træner faktisk vores spillere, fordi de kæmpede bravt i hele kampe og var indstillede på, at den skulle afvikles efter bedste evne, siger kampfordeleren, som dog nok selv havde grebet det lidt anderledes ud.

- Jeg havde nok gennemtrumfet overfor spillerne, at vi skulle låne et par stykker hos modstanderne, men vores træner valgte altså at lytte til spillerne, siger han, og understreger, at det var spillernes eget ønske at gennemføre kampen.

- Vores drenge lånte ingen spillere fra Aabyhøj IF, fordi de troede, at nogle af deres holdkammerater ville dukke op i løbet af kampen. Selv om de to trænere snakkede om muligheden, så respekterede vores træner drengenes ønske om at spille med egne spillere, siger Claus Christian Pedersen, som fortæller, at drengene havde en drøm om, at de kunne vinde, selv om de var overmatchet i antal.

Skal være seks på banen


Ifølge turneringsreglementet skal der være minimum seks mand på banen på hvert hold, for at gennemføre en 8-mandskamp. Alligevel får det ingen konsekvenser for Hasle B, at de gennemførte kampen med bare fire spillere, fortæller formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Jens Christensen.

- Jeg synes bestemt ikke vi bør straffe holdet her. De har gjort alt i deres magt for at få kampen afviklet, og så må vi bare bøje reglerne lidt, lyder det fra formanden for disciplinærudvalget, som generelt er på linje med Claus Christian Pedersen, og mener, at det havde været bedre, hvis holdet havde lånt et par spillere af modstanderholdet.

- Så var det blevet en mere jævnbyrdig kamp, og den sportslige berettigelse have været lidt større, siger Jens Christensen.
 
Se også


Få styr på de nye 8-mandsregler


Log ind