11 klubforslag på årsmøderne

Indførelse af en U16-række på pigesiden og nedlæggelse af U16 Drenge, så U17 Drenge igen bliver en 2-årig årgang. Det er blot to af de forslag, som de jyske fodboldklubber har indsendt til behandling på novembers regionale årsmøder.

Børnefodbold DBU Jylland 2011


Mandag udløb fristen for at indsende forslag til ændringer af DBU Jyllands love og regler.

Resultatet er i alt 11 forslag fra de jyske fodboldklubber.

Forslag som skal behandles på novembers fire regionale årsmøder og efterfølgende DBU Jyllands delegeretmøde i januar 2015 for at blive endelig vedtaget eller forkastet.

Traditionen tro spænder forslagene vidt – både rent emne- og holdningsmæssigt.

Forskellige holdninger til U16-række

For eksempel foreslår AIA-Tranbjerg og TMG, at nedlægge U16 Drenge som en selvstændig årgang, så U17 Drenge igen bliver en 2-årig årgang. U16 Drenge-rækken blev vedtaget på delegeretmødet tidligere i år, og turneringsformen har kun været udbudt siden begyndelsen på efterårsæsonen.

På pigesiden foreslår Svenstrup-Godthåb IF til gengæld, at der indføres en U16 række, mens AC Silkeborg lægger op til en ændring for U14 og U15 Piger, så der bliver fri tilmelding til de to rækker i stedet for den nuværende automatiske indplacering, hvor man spiller sig til sit sportslige niveau.

Enkeltstående kamp eller stævneform?

Stensballe IK foreslår, at hold der ikke har spillet de første tre kampe af en turneringshalvdel, smides ud af turneringen.

Hornslet IF ønsker, at U11 Drenge A, B1 og B2 samt U11 Piger A fremover skal spille enkeltstående kampe på 2 x 30 minutter i stedet for den nuværende stævneform, hvor man spiller 2 kampe på 2 x 15 minutter.

Thisted FC ønsker en ændring af reglerne i Kvindeserie Vest for oprykning af 2'ere, så reglerne følger de landsdækkende regler og ikke de nuværende regler i DBU Jylland.

Hvad sker der nu?

Netop nu er DBU Jyllands turnerings-administrationen i færd med at gennemgå det modtagne materiale. I nogle tilfælde går DBU Jylland i dialog med de forslagsstillende klubber med henblik på at præcisere, uddybe og begrunde forslagene.

Den endelige forslagspakke - i sin fulde ordlyd - vil blive offentliggjort her på www.dbujylland.dk den 1. november.

De modtagne forslag vil til den tid være suppleret af yderligere forlag fra DBU Jyllands - primært fagudvalgene (Børn, Ungdom o.s.v.).

Alle forslag vil blive behandlet og debatteret på de fire regionale årsmøder i november. Men den endelige behandling – og eventuelle vedtagelse – finder først sker på delegeretmødet i januar 2015.

Tilmelding til årsmøderne her.


Kort beskrivelse af forslaget  Forslagsstiller
Hold der ikke har spillet de første 3 kampe af en turneringshalvdel, smides ud af turneringen 
Stensballe IK
11:11 hold gives mulighed for at have en reservemålmand på holdet som spiller nr. 15
AKF, Århus
Nedlæggelse af U16 Drenge, så U17 Drenge igen bliver en 2-årig årgang 
AIA-Tranbjerg og TMG
En spiller med supplerende spilletilladelse skal kunne spille flere end en kamp pr. spilledag 
Aabybro Efterskoles FF
Ændring af udvælgelsen/indplaceringen i U17 Drenge Vest (øverste niveau), så eks. efterskoler kan søge på baggrund af kommende spillere
Aabybro Efterskoles FF 
U11 Drenge A, B1 og B2 samt U11 Piger A skal spille enkeltstående kampe på 2 x 30 minutter 
Hornslet IF
Suspension af 28 dages reglen i de sidste 4 spillerunder
Hornslet IF
Indførelse af U16 Piger 
Svenstrup-Godthåb IF
Ændring af reglerne i Kvindeserie Vest for oprykning af 2'ere, så reglerne følger de landsdækkende regler og ikke reglerne i DBU Jylland 
Thisted FC
Ændring af reglerne for sletning af spillere på holdkort
Herning Fremad
Ændring for U14 og U15 Piger, så der er fri tilmelding til de 2 rækker i stedet for automatisk indplacering 
AC Silkeborg


Tekst: Mads D. Larsen 

Log ind