MENU

Region 4: Hædret for stærk klubkultur

Tarp Boldklub blev hyldet som Årets Fodboldklub i Sønderjylland til DBU Jylland Region 4’s årsmøde i Vejen. Klubben markerer sig især med en stærk klubkultur.


Tarp Boldklub blev kåret til Årets Fodboldklub" i DBU Jyllands Region 4. Michael Karstensen (i midten) modtog prisen fra Hans Kragelund (til venstre) og John Møller Pedersen fra bestyrelsen.


Det flotte banner med påskriften ”Årets Fodboldklub DBU Jylland Region 4” kan fremover hænge og pryde klubhuset i Tarp Boldklub. Klubben modtog nemlig helt fortjent hæderen til DBU Jylland Region 4’s årsmøde i Vejen onsdag den 26. november. Til store klapsalver fra de 177 klubfolk, der var mødt frem.

Den mellemstore klub fra Esbjerg Kommune forsøger på bedste vis at fremelske en stærk klubkultur hos alle spillerne. Det har blandt andet medført, at hovedparten af spillerne på både herre- og kvindeseniorholdene er spillere af egen avl.

Sukkervand til Små Fødder
De mindste spillere, som klubben kalder De Små Fødder, bliver opfordret til at gå i bad sammen efter træning og kamp, da det er med til at indarbejde den vigtige klubkultur. Desuden bliver De Små Fødder belønnet med en sodavand efter hver træning som gulerod for at deltage i træningspassene.

Når fødderne vokser sig større, og spillerne bliver ældre, så er der også fodboldtilbud til spillerne, da den formår at fastholde mange af spillerne – selv i de svære årgange. Gennem alle årene er de sikret faglige fodboldindhold, da trænere og forældre får udleveret manualer af klubben.

”Tarp Boldklub har en klubmanual som både trænere, ledere, spillere og forældre kan finde svar på næsten alt i. Derudover har klubben lige lavet en trænermanual, der fortæller, hvad de enkelte årgange gerne skal træne”, fremgår det af klubbens indstilling.

Masser af kurser og aktiviteter
Klubben afholder desuden også en lang række interne kurser for klubbens trænere og ledere – og sender også flere frivillige på eksterne kurser. Som optakt til hver sæson kommer en ekstern oplægsholder og deltager i et opstartsmøde.

Gennem årene har klubben afviklet en stribe aktiviteter, fx DBU Camp, Pigeraketten (seks gange), Kom ud af PomFRITTEN, samt været vært for Jyske 3-Bold Storstævner tre gange. Og snart bliver et alternativt fodboldområde en realitet, hvor der kan spilles street soccer, fodtennis, pannabold og beach soccer året rundt.

Måske Årets Fodboldklub i Danmark
Med titlen som Årets Fodboldklub i Region 4 er Tarp Boldklub samtidigt med i kapløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark.

Kandidaterne til denne pris er de fire regionale vindere i Jylland samt de fem vindere fra de øvrige lokalunioner i dansk fodbold. Den endelige vinder bliver udpeget ved Dansk Fodbold Award den 23. marts 2015.

Log ind