Region 3: God debat i Brædstrup

Forslagene om bl.a. årgangsopdeling og ungdomsstrukturen i drenge-rækkerne blev genstand for flere gode debatindlæg på Region 3's årsmøde i Brædstrup, hvor fodboldledere fra knap 80 fodboldklubber var samlet onsdag aften.


 
Der var god debat om flere forslag på onsdagens årsmøde i DBU Jylland Region 3.

Bl.a. spørgsmålet om årgangsopdeling i U16 og U17 Drenge, men også andre turneringsforhold.

Verner Sørensen, ungdomsformand i Stensballe IK, argumenterede for forslaget om, at et hold der ikke har spillet de første tre kampe i en turnering, automatisk tvangsudtrækkes, Det faldt i god jord hos et stort flertal af de fremmødte klubledere, hvoraf 63 stemte for. Og det er nok til, at forslaget går videre til DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i januar 2015, hvor den endelige vedtagelse skal finde sted for at forslaget kan træde i kraft.

Ikke flertal for at nedlægge U16

AIA/Tranbjergs og TMG's forslag om at nedlægge den nuværende U16 Drenge-række og i stedet genetablere U17 Drenge-rækken som en to-årig årgang vandt til gengæld ikke klubbernes gehør.

Verner Sørensen, Stensballe IK, talte ganske vist for forslaget og opfordrede kraftigt DBU Jylland til at stille sig i spidsen for at afskaffe årgangsinddeling. Han blev bakket op af Preben Andersen, Aabyhøj IF, der også talte for at nedlægge U16-rækken, der ikke havde været en succes i hans klub.

Frits Lebahn, Vejle Kammeraterne, talte til gengæld for at bevare årgangsopdelingen og pegede på, at en klub altid kan vælge at spille med to årgange i f.eks. U17 Drenge-rækken, selvom der er årgangsopdeling i U16 Drenge.

I alt 24 klubledere stemte for at genindføre den to-årige U17 Drenge-række, mens 70 vendte tommelfingeren nedad.

Opbakning til ny drengestruktur

Med udgangspunkt i DBU Jyllands høringsoplæg til en fremtidig struktur for U13, U14 og U15 Drenge argumenterede Jacob Tind, Silkeborg IF, for at ændre modellen, således at de øverste niveauer primært bliver forbeholdt licensklubbernes hold (model A). En struktur som anvendes i Øst-Danmark i dag. Disse holdninger faldt i god jord hos langt de fleste af de tilstedeværende fodboldledere. I alt 69 stemte for, mens 23 stemte for at bevare den nuværende turneringsmodel (model B).

Sådan gik det samtlige forslag:


Oversigt over forslag
Nr Emne Ja Nej Bemærkninger
1 Højskoler og efterskoler som foreninger
Enstemmigt
2 Nyvalg til DBU Jyllands bestyrelse
Enstemmigt
3 Tvangsudtrækning
63 37
4 Regler for supplerende spilletilladelse
118 0
5 U17 Drenge som 2-årige årgang
24 70
6 Hørings-forslag om U13-U15 Drenge-turneringen
69 23
7 Udvidelse af 28-dages reglen
4 84
8 Ekstraordinær oprykning
100 2
9 Fri tilmelding i U14 og U15 Piger
37 34
10 Fleksibel spilleform i ungdomsrækker
97 6
11 Redaktionelle ændringer
Enstemmigt


Tekst: Mads D.Larsen & foto: Martin Weibel


Log ind