Få overblikket: Her er ændringerne til efterårets turnering

En lang række ændringer træder i kraft i DBU Jyllands turneringer til efteråret. Vi giver dig overblikket her.



Dette fodboldefterår byder på mange turneringsændringer. Foto: Fodboldbilleder.dk
Plejer er død, når de jyske klubber vender tilbage til fodboldbanen efter sommerferien.

I en stor del af rækkerne blæser der således nye vinde til efteråret, hvor der blandt andet bliver vinket farvel til 7:7 i ungdomsrækkerne, mens 8: 8 kommer ind i varmen.

I de laveste seniorrækker, hvor det til tider kan være en udfordring at stille hold, kan man fremover forlange, at kampen bliver spillet med ni fodboldspillere på hvert hold i stedet for 11, mens U18 Piger får en tur med slettelakken, og bliver erstattet af U17 og U19-rækker.

Og det er bare nogle af ændringerne. Du kan se dem alle herunder.

Sig goddag til 8:8

Der bliver indført nye spillerformer i børne- og ungdomsfodbold, så U10 Drenge spiller 5:5 og U11, U12 og U13 Piger og Drenge spiller 8:8.

Ændringen, som blev besluttet af de jyske klubber på DBU Jyllands delegeretmøde i januar, medfører blandt andet, at kridtmaskinen skal ud på en ny rute, når banen skal kridtes op. Banestørrelsen er nemlig særligt skræddersyet til det nye fodboldformat.

Se banemålene her og andre vigtige oplysninger i det særlige 8:8-reglement her.

Ny turneringsform til store drenge og piger

Fra efteråret gælder det også, at der er vinket farvel til M1, M2, A og B i U19 Drenge hvor man fremover starter i enten U19 Drenge Vest eller U19 Drenge Kvalifikation. For sidstnævnte gælder det, at posen bliver rystet efter fem kampe, og holdene bliver placeret en enten U19 Drenge Serie 1 eller U19 Drenge Serie 2.

I U19-pigerne starter i henholdsvis Vest- eller A-rækken og også her gælder det, at A bliver ombrudt til M og A efter fem kampe.

Dermed skulle der være større grobund for jævnbyrdige kampe helt til sæsonafslutning.

U16 Drenge ser dagens lys

En anden ændring på Drengesiden er, at der bliver indført et ekstra niveau, så man også fremover vil kunne tørne ud i U16 Drenge.

Nye årgange hos pigerne

Det er ikke kun drengene, som skal vænne sig til nye årgange. Hos pigerne har de nemlig hele to af slagsen.

Med forårets udgang blev der således sagt ciao til U18 Piger-rækken mens der skal siges buen giorno til henholdsvis U17 og U19 Pige-rækker.

Ekstra Niveau i Kvinder

Det er ikke kun de ældste pigespillere, som har fået et ekstra niveau. Også i kvinderækkerne, er der således blevet undfanget en lille ny.

Således genopstår Jyllandsserien for Kvinder, hvilket har medført en justering i antallet af op- og nedrykkere fra de øvrige rækker, ligesom puljestørrelserne er blevet rettet til.

Livline til de afbudsramte seriehold

I Serie 6 Herrer og Serie 2 Kvinder kan man i efteråret tage et særligt middel i brug, for at sikre sig, at en kamp bliver gennemført.

Op til to timer før kampstart kan det ene af holdene således kontakte modstanderholdet, og meddele, at kampen skal spilles som 9:9 i stedet for 11:11.

Modstanderholdet kan ikke afvise at spille kampen som 9:9, og resultatet af kampen tæller som under normale omstændigheder.

Hvis man vælge at spille 9:9 (af nød), skal man dog være opmærksom på, at man højst må skrive ti spillere på holdkortet. Derimod må modstanderholdet fortsat benytte op til 14 spillere.

Reglen gælder også i U14 Drenge B samt i U15 Piger B, U17 Piger A og U19 Piger A.

Den fynske forbindelse

Der blev også viftet med stemmesedlerne til delegeretmødet, da der skulle stemmes om, hvorvidt der fremover kan laves turneringer i fællesskab med en af fodboldens øvrige lokalunioner.

Det betyder her til efteråret, at der vil være puljer i U15 Piger 11:11 og U14 Drenge 11:11, hvor der deltager fynske hold – og som eventuelt administreres af DBU Fyn.

Større bolde i U9 Drenge

Når de friske U9-drenge og -piger frem over høvler læderet i mål, vil det ikke længere være en 3’er-bold, som målvogteren piller ud af netmaskerne. I efteråret skal der således spiller med 4’er bolde i rækken. Det har DBU Jyllands børneudvalg vedtaget.

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere, så kan du kontakte DBU Jylland Turneringer på 8999 9979 eller info@dbujylland.dk.


Log ind