MENU

Bliv klogere på fodboldens værdi

På DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 10. januar kan man møde professor, Peter Krustrup, Center for Holdspil og Sundhed, der bl.a. vil fortælle om fodboldens store sundhedsmæssige værdi og potentiale.

Peter Krustrup

På DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 10. januar skal de jyske fodboldklubber ikke blot afgøre, hvilke ændringer der skal og ikke skal gennemføres i de jyske fodboldturneringer.

Alle deltagere får også muligheden for at blive klogere på fodboldspillets store sundhedsmæssige effekt på helt almindelige mennesker.

Under overskriften ”Så sundt er fodbold”, vil Peter Krustrup, professor ved Center for Holdspil og Sundhed, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, nemlig kaste lys over nogle af sine bemærkelsesværdige forskningsresultater omkring fodboldspillet.

Blandt andet den forskning, der ligger til grund for DBU-konceptet Fodbold Fitness.

Kunstgræsbanernes potentiale

Men også det store sundhedsmæssige potentiale, der ligger i udbredelsen af eksempelvis kunstgræsbanerne i Danmark.

- Vores forskning har vist at fodbold er en alsidig og intens træningsform for børn, unge, voksne og ældre uanset færdighedsniveau, og at regelmæssig fodboldtræning et par timer om ugen året rundt kan bidrage til at forebygge og behandle livsstilssygdomme. På den baggrund er det yderst positivt at de mange nye kunstgræsbaner får flere til at spille fodbold om vinteren.

- Der er en meget stor bookning af kunstgræsbanerne i eftermiddags- og aftentimerne i hverdagene samt i weekenderne. Ofte med mere end 100 børn eller voksne der træner samtidig i små grupper på små baner. Denne form for træning har en høj intensitet og et stort sundhedsmæssigt potentiale, fortæller Peter Krustrup, der i øvrigt også er uddannet A-licenstræner og bl.a. fungerede som assistenttræner for det danske kvindelandshold ved EM-slutrunden i 2013.

Tilmelding:

Man kan tilmelde sig delegeretmødet her. På vores hjemmeside kan man også finde en tilmeldingsoversigt, som løbende bliver opdateret.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Fodboldbilleder.dk
Log ind