Grå Serie 4-guld åbnede med sejr

Horsens fS har måske det ældste hold i Serie 4. Spillerne er i snit 42 år. Alligevel tyvstartede de i går forårssæsonen med en sikker sejr.



Allan Søgaard har tidligere spillet for AC Horsens. Nu spiller han for Horsens fS - og er holdet Benjamin. Foto: Fodboldbilleder.dk
Én er født i 1957, to kom til verden i 1961 og ikke en eneste af spillerne blev født i 1980’erne eller 1990’erne.

Horsens fS fra Serie 4, pulje 72 har et hold, som man uden tøven kan kalde for gennemrutineret. Den yngste spiller på holdet har oplevet 36 somre og gennemsnitsalderen er over 42 år. Det ville være mere end rigeligt til et hold i DBU Jyllands Veteran-række.

Alligevel tyvstartede de gamle drenge onsdag aften sæsonen – i Serie 4 - med en sejr på hele 4-1 over Odder IGF.

Det vi ikke har i benene…

Holdets Benjamin, 36-årige Allan Søgaard, går, ligesom resten af holdets spillere, ikke så højt op i træningens kunst. Faktisk spiller de gamle drenge kun kampe.

- Vi har næsten alle sammen spillet på højere niveau, og det vi ikke har i benene, har vi i hovedet, siger midtbanespilleren, som forklaring til, at det rutinerede Serie 4-hold alligevel er svært at få ned med nakken.

Allan Søgaard har tidligere repræsenteret AC Horsens i både 1. division og Superligaen, og han kan stadig fryde sig over duften af nyslået græs og sved på panden.

- Det var super fedt at komme i gang igen, og det gør det jo kun endnu bedre, når græsset er grønt, som i år. Men vi havde noget trætte ben i anden halvleg, for vores træner havde lavet den dumhed at lægge en træningskamp i søndags, siger Allan Søgaard, som kun sjældent løber ind i et ældre hold.

- Altså vores målmand er jo 57 år gammel, og vi har også et par stykker omkring de 53, så vi mangler ikke rutine, siger han med et skævt smil.

Elektroniske holdkort

Kampen mellem Horsens fS og Odder IGF var en af de første officielle turneringskampe med de nye elektroniske holdkort.

Du kan se meget mere om elektroniske holdkort her


Log ind