Rekrutteringsforløb lokker flere piger på banen i Stavtrup

Som en del af velfærdsalliancen mellem Aarhus Kommune, DBU og DBU Jylland har Stavtrup IF afholdt Fantastisk Fodboldstart for piger. Det har været til gavn for både klub og borgere.

Pigeraketten Stavtrupif1 Stavtrup IF har også afviklet DBU-rekrutteringstiltaget 'Pigeraketten', hvorfra fotoet stammer. Foto: Katrine Viktor Andreasen, DBU Jylland Udvikling

Af: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation // september 2022

Selv om antallet af pigefodboldspillere i Danmark er på vej op, er det til tider stadigvæk svært at få lokket pigerne ud på grønsværen. Derfor er der i mange aftaler mellem kommuner, DBU og DBU Jylland, de såkaldte velfærdsalliancer, indskrevet initiativer, der skal hjælpe klubberne i kommunerne med at rekruttere piger.

Det gælder eksempelvis i Aarhus Kommune, hvor fodboldklubberne er blevet tilbudt at afholde blandt andet rekrutteringsforløbet "Fantastisk Fodboldstart for piger" uden selv at skulle have pungen op af lommen.

Fakta

”Fantastisk Fodboldstart for piger” er et forløb, der har til formål at understøtte fodboldklubber i opstarten af pigehold. Forløbet afvikles i samarbejde med DBU/lokalunionerne og består af et forberedelsesmøde efterfulgt af en ugentlig træning i fem uger, hvor både piger og forældre tages godt imod på banen og i klubben.

 

Flere pigespillere i Stavtrup IF
I Stavtrup IF er de ved at være i mål med at gennemføre de fem træningspas, og de regner med at rekruttere 15 nye fodboldspillere til deres pigeafdeling. Det fortæller Mette Lind, der er ansvarlig for pigeafdelingen i klubben:

- Vi har lavet en strategi i klubben om at få flere piger til at spille her. Så det var helt perfekt timing, da DBU Jylland kontaktede os og fortalte, at vi kunne afholde det her med hjælp fra en instruktør.

Stavtrup IF havde på eget initiativ selv afholdt Pigeraketten lidt forinden, hvor de også havde fået rekrutteret spillere til deres U11-årgang. Og det har faktisk kastet nogle nye trænere af sig:

- Jeg har som regel min datter og hendes veninde med, så de kan agere assistenttrænere, og det er kun positivt, hvis vi også pludselig kan få trænere fra egne rækker i fremtiden, fortæller Mette Lind.

Vi har lavet en strategi i klubben om at få flere piger til at spille her. Så det var helt perfekt timing, da DBU Jylland kontaktede os og fortalte, at vi kunne afholde det her med hjælp fra en instruktør. Mette Lind, ansvarlig for pigeafdelingen i Stavtrup IF

Til gavn for klubber og borgere
Ifølge Jacob Ebsen Madsen, der er chef for Kommune & Samfund i DBU Jylland, er initiativet med "Fantastisk Fodboldstart for piger" et godt eksempel på, hvordan en velfærdsalliance kommer mange parter til gode.

- Det er jo et meget godt billede på, hvordan velfærdsalliancerne når helt ud og er til gavn for klubberne – lige nøjagtig som det skal være. Hvis flere af klubberne i kommunen kan få helt op til 15 nye spillere ved sådan nogle tiltag, løber det jo op og kommer til gavn for både klubber og borgere generelt, siger han.