180426 Træner: Brug din tid effektivt

Holdkortet skal udfyldes før kampstart. Vi har taget tid på opgaven og så deler vi også tips til at gøre det endnu mere effektivt, så du kan koncentrere dig om kampen på kampdagen.
Det tager gennemsnitligt 1 minut og 15 sekunder at udfylde et holdkort via DBU Fodbold App'en.

Holdkort Tid IT 612X415 Via KampKlar kan du klare holdkortet på 1 sekund rent, men ellers er det nu heller ikke voldsomt tidskrævende (grafik: Ina Tofterup/Colourbox)

Når det så er sagt, så ved vi jo alle, at dén tid kan være meget kostbar lige op til kampstart, hvor de sidste dessiner skal gives og taktikken finpudses.

Holdkortet skal stadig udfyldes før kampstart, men vi har tips til, hvordan du udnytter tiden bedst muligt.

Sådan kan du gøre det mere effektivt

Holdkortet ligger klar i app’en eller på Mit DBU allerede fra 14 dage før kampstart. Så hvem siger egentlig, at du skal bruge kostbar trænertid på at stå og fedte med det, 5 minutter før dommeren fløjter op?

Du kan i god tid før kampen – flere dage før – udfylde holdkortet, i fred og ro. Skulle der så være nogle omrokeringer op til kampen, så kan du på få sekunder lige rette til.

På den måde kan du have styr på alle de formelle ting og alligevel have god tid til at sætte dine spillere op til kampstart. Det er jo altså kampen på banen, der er det vigtigste og det sjoveste.

45% udfylder holdkort i god tid

Det med at udfylde holdkortet i god tid er ikke noget, der kommer som noget nyt for mange trænere. Faktisk blev over 95.000 holdkort udfyldt mere end et døgn før kampstart i sæsonen 2017. Det svarer til 45% af alle holdkort.

Men men men.

Knap 10% af alle holdkort i 2017 blev først udfyldt efter kampstart. Reglen er helt kort: Udfyld holdkort inden kampstart.

7 timers vinduet efter kampstart må kun anvendes til at redigere enkelte spillere på holdkortet, f.eks. hvis en spiller ikke kom på banen og derfor skal kunne være til rådighed for et andet hold.

Ærgerlige bøder og irriterede trænere

DBU Jylland får stadig alt for mange penge ind på bødekontoen for holdkortsjusk. Og det er ikke den eneste trælse faktor ved de manglende eller for sent udfyldte holdkort.

- Der er mange irriterede trænere og ledere, der kontakter os for at gøre opmærksom på, at for mange stadig ikke har styr på holdkortet før kampstart, pointerer DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

- Vi fakturerer bøder helt op til 500 kroner til dem, der ikke overholder tidsfristen, men det ville være meget rarere, hvis der bare blev udfyldt til tiden, slutter han.