Holdkort: Stadig tvivl om 20 år gammel regel

I mere end tyve år har holdkortet skullet være udfyldt før kampstart. Vi har spurgt en garvet fodboldleder, hvorfor der så stadig er tvivl om reglen.

Husk Holdkort Billede Til Hjemmeside 813X413 Final DBUJ

1998: Begge holds trænere fumler rundt efter en kuglepen, får udfyldt holdkortet efter hinanden i støvregn og så havner det i trøjetasken med de svedige, ildelugtende spilledragter. Her fisker kampfordeleren det noget utydelige papir op efter kampen og sender det med posten til turneringsadministrationen, som så arkiverer holdkortet i kælderen, hvis en protest skulle løbe ind.

2018: Begge holds trænere udfylder holdkort via smartphone eller computer.

Der er en verden til forskel på de administrative holdopgaver fra papirnussede 1998 og så til digitale 2018.

Holdkortreglen er helt den samme

Men gennem alle tyve år - og mere endda - har holdkortet skullet udfyldes inden kampstart. Opgaven er blot blevet enklere og hurtigere at ekspedere, for det er jo trods alt kampen inde på græstæppet, det handler om.

- Jeg kan kun opfordre til, at alle trænere og holdledere får styr på at få udfyldt holdkortet inden kampstart, lyder det fra Holger Jørgensen, Aabenraa.

Holger Jørgensen er disciplinærudvalgsformand i DBU Jylland Region 4 og fodboldleder igennem en menneskealder, både på klubplan og hos DBU Jylland. Han vil meget nødigt stramme op på konsekvenserne af, at holdkortreglerne bliver misforstået.

- Flere andre steder i landet taber man kampen, hvis holdkortet ikke ligger udfyldt til kampstart. Jeg håber, at de jyske trænere foretrækker, at vi spiller kampene på fodboldbanen og ikke på skrivebordet, forklarer Holger, som dog fastholder, at det naturligvis ultimativt kan blive nødvendigt at stramme op, hvis ikke reglen overholdes.

Hvad er 7-timers vinduet til?

Fra kampstart og syv timer frem er holdkortet stadig åben for redigering. Hvad skal det så bruges til, hvis holdkortet skal være udfyldt inden kampstart?

- Hvis en spiller f.eks. ikke kom på banen, skal han/hun ikke være låst til et andet hold. Derfor er der mulighed for at redigere holdkortet, uddyber Holger Jørgensen.

7-timers vinduet kan altså IKKE bruges til at udfylde holdkortet, kun til at redigere. Der er naturligvis en digital historik på holdkortet, så DBU Jylland kan altså godt se, hvornår og af hvem et holdkort er udfyldt og redigeret.

Er du stadig i tvivl om reglen, så får du den lige een gang til: Holdkortet skal udfyldes inden kampstart.