Fællesskab var kodeordet, da det danske U19-herrelandshold besøgte Julemærkehjemmet i Hobro tirsdag aften

U19-landsholdet varmede op til landskamp med et besøg på det lokale julemærkehjem i Hobro. Nu er spillerne tanket op på fællesskab og klar til kampen mod Tyskland onsdag den 11. maj, kl. 16.30 på DS Arena. Gratis adgang for alle.

220510 Mikewinther Julemærkehjemhobro U19landshold 004

U19-landsholdet spiller onsdag eftermiddag - den 11. maj - imod Tyskland på DS Arena, Hobro i en venskabskamp kl. 16.30. Der er gratis adgang for alle.

Som optakt var en gruppe af landsholdsspillerne på besøg hos det lokale Julemærkehjem tirsdag med rød-hvide gaver og en invitation til landskampen.

- Trivsel og fællesskab er to nøgleord, som går igen ved både Julemærkehjemmet og DBU’s arbejde med børn. Derfor var det fantastisk, at vi i forbindelse med vores velfærdsalliance med Mariagerfjord Kommune kunne være med til at facilitere dels U19-landskampen mod Tyskland, men også besøget på Julemærkehjemmet i Hobro, siger Henrik Sloth, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 1.

Børnene på Julemærkehjemmet fik lov at fortælle om deres ophold på skolen – omkring det fællesskab, som de var blevet en del af og som mange af dem havde savnet.

Julemærkets kerneopgave

Ingen børn skal stå uden for fællesskabet

  • På Julemærkehjemmene lærer børnene at indgå i fællesskaber, for det er forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling.
  • På julemærkehjemmene skabes en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed, og giver børnene en oplevelse af glæde og værdighed.

Netop fællesskab er et af nøgleordene i det samarbejde som Mariagerfjord kommune, DBU og DBU Jylland indgik i 2019 – en velfærdsalliance med et stort fokus på at inkludere flere børn, unge og senior i fodboldfællesskaber.

Trivsel og fællesskab er to nøgleord, som går igen ved både Julemærkehjemmet og DBU’s arbejde med børn. Henrik Sloth, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 1