Hjertet banker for pige- og kvindefodbold

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at pigefodbold er fedt, behøver de bare spørge Gitte Sørensen. Som spiller, træner, pige-/kvindekoordinator og bestyrelsesmedlem har hun i mere end 30 år fået energi af fodbold, foreningsliv og masser af pigespillere.

Hjertet banker for pige- og kvindefodbold
Gitte Sørensen (tv., red.) er en stor primus motor når det kommer til pigefodbold. Foto: Kristoffer Weibel
Af: Kristoffer Weibel

Gitte Sørensen står og smiler fra sidelinjen på træningsbanerne ved Brønderslev Idrætsforening. Årsagen er de cirka 100 pige- og kvindespillere fra BI-Fodbold, der løber, danser og hopper entusiastisk rundt i  livlig opvarmning. Klubben holder fællestræning for alle pigespillerne, der både er mange og glade - og det gør også Gitte Sørensen godt tilfreds.

Hun elsker nemlig pigefodbold som få, og det har hun gjort, siden hun i 1970’erne fik lov til at gå til fodbold og cyklede til idrætscentret i Brønderslev.

- Jeg anser jo lidt det her for min anden bopælsadresse. Jeg har altid haft pigefodbold inde på livet, og det er en del af mig, smiler Gitte Sørensen, der i dag er pige-/kvindekoordinator og bestyrelsesmedlem i klubben og tidligere har været både spiller og træner i en lang årrække.

- Det er ikke sådan, at jeg ellers har en særlig baggrund for at være i det her - men der er bare en masse passion, og så har jeg altid haft lyst til at være noget for pigerne, fordi jeg selv har fået så meget godt ud af at spille fodbold, siger hun.

Aktiv på flere fronter
Gitte Sørensen er en af de ildsjæle, der har lagt masser af tid og energi i at løfte pigefodbolden, og hun kan slet ikke lade være. Ud over at være frivillig i fodboldklubben i Brønderslev, er hun også en del af DBU Jylland Region 1’s Pigevisionsgruppe, der arbejder med at gøre pigefodbold endnu mere attraktivt.

- Det var ikke svært at sige ja til, det sværeste er at finde tid til alt det, jeg vil. Men det er rigtig spændende, og der sker virkelig noget, når en gruppe dedikerede folk arbejder for samme mål, siger hun.

Det gør de også i Brønderslev, hvor Gitte Sørensen som koordinator for pigefodbolden har været med til at skabe et stærkt team om pigefodbolden i et miljø, hvor det er fedt at være - også for trænerne, som ifølge Gitte Sørensen er nøglen til succes.

- Jeg har et indre mål om at skabe ’verdens bedste arbejdsplads’. Et mål om hele tiden at have fokus på og forbedre rammerne for trænerne. De skal have gode vilkår, der gør det attraktivt og prestigefyldt at være træner og have et godt kollegialt sammenhold. Så jeg overvejer hele tiden forretningsmodellen. Et godt idrætsmiljø for trænerne og dermed for pigerne, hvor ideer får lov at spire, vokse og føres ud i handling. Trænerne og pigerne skal føle sig sig set og værdsat, siger hun.

Respekterede pigetrænere
Generelt mener hun, at der i dag er et helt andet syn på det at være pigetræner end for en række år siden - og sådan skal det også være, ikke mindst i Brønderslev, siger hun.

- Det er helt anerkendt at være pigetræner i vores klub. Jeg føler ikke, at vi har trænere, der skutter sig eller siger “jeg træner bare piger” - de er ambitiøse og stolte af det, siger hun.

Det har de også god grund til at være, for de kan gøre en forskel for pigerne i en travl hverdag, hvor der er en masse at se til, siger Gitte Sørensen.

- Jeg tror virkelig de har brug for foreningslivet og fodbold, for at få den frihed og lærdom, der ligger i klubberne. Foreningslivet kan bidrage med at skabe gode mennesker og gode værdier i et fællesskab. Det er også en vigtig mission for mig, siger hun og fortæller, at der er en masse nye pigespillere på vej i Brønderslev, hvor et nystartet “tumlingehold” med børn på 2-4 år har hele 20 pigespillere.

Ros til trænerne
Tilbage på træningsbanen er øvelserne godt i gang for de næsten 100 piger, der nu dribler, skyder og scorer. På en friløber sender en af de mindre piger bolden helt op i hjørnet til stor begejstring for både hende selv og trænerne.

Det er også trænerne, der kom med idéen til denne fællestræning på nogle af de møder, trænerteamet har med Gitte Sørensen. Hun er ret beskeden med sin egen rolle i det hele, men tøver ikke med igen at rose trænerne.

Netop trænere var også i fokus, da Gitte Sørensen sammen med en gruppe andre var med til at stable en inspirationsdag for pigetrænere på benene i foråret. Formålet var både at gøre de deltagende dygtigere via stærke oplægsholdere og øvelser, men også overordnet at skabe en helt særlig dag for pigetrænerne i de jyske klubber.

Gitte Sørensen viser begejstret en DBU t-shirt frem, som deltagerne modtog. På ryggen står der: Pigetræner - verdens fedeste job.

Efter en veloverstået træning slutter pigerne med at gå mod klubhuset til en stor fællesspisning.

Log ind