Fire fodboldklubber i Holstebro og omegn har indrykket en fælles avisannonce i den lokale ugeavis, Holstebro Onsdag. Budskabet er soleklart: Det handler om at få børn og unge væk fra computeren og ud på fodboldbanen for at indånde noget frisk luft.

De fire klubber, som har flettet snørebåndene sammen i dette fælles budskab, er Holstebro Boldklub, Mejdal-Halgård Fodbold, Mejrup GU og Måbjerg IF. Idéen kom fra Ivan Frederiksen, der er formand for sidstnævnte klub. For ham var det meget naturligt at få de andre klubber med på annonceringen.

- Helt overordnet handler det om at få børnene ud på banerne igen. Det handler ikke om snæversyn med, at lille Benjamin skal vælge præcis Måbjerg IF fremfor en af de andre klubber. Vi skal bare helt generelt have børnene ud af værelserne og sørge for, at de får noget vind i håret, siger Ivan Frederiksen, som altså er hovedaktøren bag tiltaget.

Annoncen var med i Holstebro Onsdag den 10. marts.
NB: Klubbernes annonce er på side 25 i bladet.

Avis kan ramme en ny målgruppe
Proceduren hos flertallet af fodboldklubberne må være, at de annoncerer på Facebook og eventuelt egen hjemmeside for at gøre opmærksom på sæsonstarten.

Det gør de også i Holstebro-klubberne. Men med den mere klassiske avisannonce håber Ivan Frederiksen at nå endnu bredere ud med meddelelsen.

- Folk bladrer fortsat ugeavisen igennem. Mange gør i hvert fald. Og vi fik en skarp pris på 4800 kroner for en helsides annonce, så nu prøver vi det, siger han og tilføjer:

- På Facebook rammer vi meget de samme personer, altså dem som allerede er interesserede i vores klub. Med avisannoncen forsøger vi at ramme en ny målgruppe med nye forældre, siger han og påpeger, at aftalen var betinget af, at de fik annoncefilen elektronisk, så de kan bruge den på de sociale medier også.

Vi har lavet annoncen for at være proaktive og vise folk i området, at nu starter fodbolden igen. Ivan Frederiksen, formand i Måbjerg IF

En proaktiv indsats
Fodboldåret 2020 har i de fire klubber, som tilfældet også er i alle andre afkroge af landet, været vanskeligt. Ikke mindst for de yngste fodboldspillere. Ivan Frederiksen kan nikke genkendende til, at de små fodboldspillere i Måbjerg IF en usammenhængende start på deres fodboldtilværelse.

- Vi har i Måbjerg IF vores Fodboldbegynderskole fra U7 og ned, som Hardy Kristensen har stået for i mange år. Dem fik vi jo aldrig i gang i foråret 2020, og vi fik langt mindre hold i efteråret end normalt i de årgange, så dem skal vi gerne have samlet op, siger Ivan Frederiksen og fortsætter:

- Vi har lavet annoncen for at være proaktive og vise folk i området, at nu starter fodbolden igen. Nu handler det om at få forældrene til at forstå, at børnene skal have en pause fra computerskærmen og ud på banen, siger han.

Velkendte samarbejdsklubber
De fire klubber har i forvejen et elitesamarbejde på ungdomssiden i FS Holstebro. Derfor var det også en nærliggende tanke for Ivan Frederiksen at tage fat i netop dem i forhold til annoncen.

- Det er et godt signal at sende, at vi står sammen om det her. Folk tænker måske, at vi er arvefjender, men vi arbejder faktisk sammen på mange fronter – selvom det selvfølgelig altid er sjovt at slå dem, lyder det afsluttende med et grin fra Ivan Frederiksen.

 

Genstart Nyhed Grafik 1000X200