Jysk-Fynsk U10/U11/U12 række

Jysk-Fynsk række er en turnering for de dygtigste børnehold i årgangene U10-U12 Drenge. Turneringen er opstået i privat regi under navnet Young Guns League og begyndte i DBU-Jylland og -Fyn regi som Golden League.

Turneringen handler om større jævnbyrdighed, om vores spillere og ikke mine spillere og bygger på mottoet: ”Vi er her for at gøre hinandens spillere bedre”. Netop dette motto indkapsler essensen af turneringens værdigrundlag.

Det er nemlig en udviklingsturnering, hvor vi gennem hyppig ombrydning søger at sikre, at alle har det rigtige match i så mange kampe som muligt. Vi ved nemlig, at børn udvikler sig i individuelle ryk, og gennem den hyppige ombrydning sikrer vi, at der er mulighed for hele tiden at spille på det rette matchningsniveau. Derfor hedder det også ombrydning – og ikke op- og nedrykning, da det for børnene er rigtig vigtigt, at det er udviklingen og ikke resultaterne, der skal være i fokus.

Hver kamp består derfor også af 3. halvlege, hvor de to første tæller som dagens egentlige kamp, mens den 3. skal forstås som trænernes legeplads på tværs af holdene, hvor man kan øve sig i nye ting, vise sine favoritøvelser, sparre med trænerkolleger eller blande holdene og opbygge stærke relationer på tværs af klubtilhørsforhold. Alt sammen i udviklingens navn og på børnenes præmisser.

I Jysk-Fynsk rækken tilsigtes det at der arbejdes med udvikling af ALLE spillere, idet vi ved fra forskningen, at der er flest børn født i 2. halvår, der dropper ud af deres fodbold end de der er født i 1. halvår. Det gælder om at have flest mulige spillere med længst muligt og det lykkes ved at satse bredt i al børnefodbold. Samtidig ved vi fra en grundig undersøgelse, at der desværre ubevidst fravælges flest spillere født i 2. halvår. Derfor er det rigtig vigtigt at vi i dansk børnefodbold opererer med to slags ”kvoter”, nemlig et minimumsantal af spillere generelt og et minimumsantal af spillere født i sidste halvår. Læs mere om Relativ Alderseffekt ved at klikke på de to bokse.