Fodbolddommerne oplever i stor stil, at de bliver taget godt imod, når de kommer ud i de jyske fodboldklubber.

Sådan håber de 15 jyske dommerklubber også det bliver, når de i den nærmeste fremtid vil kontakte de lokale fodboldklubber for at få lov til at komme på besøg og fortælle kort om dommeruddannelsen.

- Vi tror på, at det bedste sted at hverve nye fodbolddommere er i den fodboldfamilie, som vi selv er en del af. Altså ude i alle de mange velfungerende fodboldklubber. Vi tror på, at der er mange, som, ved siden af selv at spille fodbold, også gerne vil ud og tjene lidt lommepenge på at dømme fodbold. Det siger erfaringen, lyder det fra Poul Johan Christensen, som har været medforfatter på en revideret udgave af dommergrunduddannelsen, hvor det er blevet billigere og hurtigere at blive fodbolddommer, ligesom han er formand i Djursland Fodbolddommerklub.

Klubber vil blive kontaktet

I første omgang vil dommerklubben kontakte personer fra klubbens frivillige ledelse, for at komme og fortælle lidt mere om  dommergerningen og dommeruddannelsen.

- Selv om man i kampens hede godt kan ønske dommeren hen, hvor peberet gror, så er det jo et faktum, at dommeren er en vigtig del af fodboldfamilien. Derfor vil vi gerne fortælle fodboldklubberne om, hvorfor det er en god idé, at de også bidrager til dommerrekrutteringen, siger Poul Johan Christensen.

Rent praktisk kommer kontakten altså til at foregå i to tempi. Først den indledende kontakt med klubledelsen og så eventuelt efterfølgende et besøg i klubben på en træningssamling, en træningsaften eller et forældremøde.

- Og hvis nogle af klubbens medlemmer så efterfølgende har fået blod på tanden i forhold til at blive fodbolddommer, så kan dommerklubben, i samarbejde med DBU Jylland, få planlagt et kursus i nærområdet, såfremt interessen er tilstrækkelig stor siger Poul Johan Christensen.