Idéen havde floreret længe. De ældre herrer i Herning Fremad ønskede at spille fodbold om formiddagen. Indtil videre var der kun mulighed for at træne om aftenen – og det var endda kun i vinterhalvåret. Man brugte sommerhalvåret til at spille turneringskampe.

Derfor henvendte Herning Fremad sig til Ældresagen, som sidenhen hjalp med markedsføringen i de lokale aviser og folkeblade. Og det bar frugt.

Giver frisk luft, motion og socialt samvær
Initiativet har nemlig givet nye spillere til kuldet, som nyder godt af den friske luft, motionen og det sociale samvær.

- Vi har haft 15 helt nye spillere igennem – spillere, der enten aldrig før har spillet fodbold eller spillere, der stoppede som seniorer. Af dem har seks-syv meldt sig ind i klubben og spiller med i turneringen, siger Aage Rønfeldt, der er en del af Aktivitetsudvalget for Herning Fremad Oldboys. Han tilføjer:

- Vi har vel haft 40-50 spillere igennem det seneste halvandet år, og vi er som regel 12-14 spillere til hver træning. Det er jo en god mulighed for at komme i gang igen, hvis man har været inaktiv længe, for alle kan være med.   

Old Boys Herning Fremad2. Foto Herning Fremad Der gøres klar til dagens træning. Foto: Herning Fremad

Tidlige startere hver tredje tirsdag
Hver tredje tirsdag kommer de fleste en time tidligere, hvor der er mulighed for at spise morgenmad og drikke en kop kaffe sammen, inden træningspasset begynder.

- Og ellers plejer vi jo at sætte os sammen efter hvert træningspas, hvor vi kan få lidt forfriskninger, slutter Aage Rønfeldt.

FAKTA

  • Old Boys-træningen hver tirsdag formiddag henvender sig til målgruppen +60 og +65.
  • Samarbejdet med Ældresagen fylder to år til maj 2020.
  • I anledningen af Herning Fremad Old Boys’ 75-års jubilæum, afholdt de åben træning tirsdag den 3. september.
  • Arrangementet blev afviklet som en del af Bevæg dig for livet-fodboldsamarbejdet mellem DGI og DBU – 52 deltog.
  • Træningen starter kl. 10.30 hver tirsdag – har du lyst til vide mere, kan du læse mere på Herning Fremads Old Boys-side.