En gang imellem sker der noget i en fodboldkamp, som ingen lige havde regnet med.

Sådan en situation opstod efter 34 minutter af Serie 4-kampen mellem FC GOG og Aale IF, da kampens dommer, Morten Niebuhr, helt tilfældigt fik bolden tordnet lige ind i ansigtet.

- Jeg har bevæget mig tæt på en situation på midten af banen, hvor bolden kommer hoppende i nærheden af to FC GOG-spillere. Den ene vælger at forsøge at hamre bolden fremad. Det er til stor overraskelse for mig, som har læst situationen anderledes. Og så får jeg bolden lige i smasken, lyder det fra dommeren.

- Det næste jeg opfatter er, at mine briller ligger på jorden og flere spillere kommer løbende over til mig. Der bliver jeg så klar over, at der må være sket noget. Jeg så åbenbart farlig ud, griner Morten Niebuhr.

Bold i ansigtet og hjælp fra tilskuere

Morten Niebuhrs uheld sket i nærheden af Aale IF’s bænk, hvor folk var hurtige til hjælpe ham.

- Der er med det samme tilskuere som råber, at jeg bare skal fløjte af og tage på skadestuen. De kommer løbende og hjælper med at reparere mine briller igen. De er blevet ødelagt. Den ene brillestang ligger seks meter væk. De samler dem med sports- og gaffatape, siger han og understreger, at det ikke gjorde særligt ondt.

- Der løb godt nok blod ned ad ansigtet og jeg spyttede blod ud af munden, men jeg tror, at slaget havde bedøvet mit ansigt lidt. Og jeg følte altså sagtens, jeg kunne dømme videre.

Fysisk skade men god oplevelse

Selv om Morten Niebuhrs ene øje stadig er så hævet, at han ikke rigtig kan se noget ud af det, så understreger han, at det faktisk var en god oplevelse.

- Det var en helt særlig lørdag eftermiddag. Alle var flinke og når nu det skulle være, så var det faktisk en god oplevelse. Spillerne og tilskuerne var meget omsorgsfulde, siger han.