Fodboldkampe skal og bør spilles i et trygt miljø for alle parter. Og sådan er det heldigvis også i langt de fleste tilfælde.

Der er kampe, som potentielt kan blive problemkampe, og det er her, observatørkorpset kommer ind i billedet. I år har de været på 69 opgaver. Ifølge Finn Jensen, der er koordinator for korpset, giver det en præventiv effekt, at de er til stede:

- Når klubberne ser, vi er besøg, er det som om, at de har i tankerne, at de skal opføre sig ordentligt.

Én kamp afbrudt ud af 69
Ud af de 69 kampe, som observatørkorpset besøgte, blev én kamp afbrudt med truende eller voldelig adfærd. Og langt de fleste kampe bliver afholdt i god ro og orden:

- Mange har en opfattelse af, at det er den rene ragnarok til de her kampe, men det er helt forkert. Nogle hold har brug for ekstra opmærksomhed, og det får de så. Hvis de så ikke forbedrer opførslen, må vi være vedholdende, sagde koordinator for observatørkorpset, Finn Jensen, sidste år. Han understreger, at observatørerne altid får en god modtagelse af klubberne:

- Vi bliver altid taget godt imod ude i klubberne. Konklusionen er, at indsatsen har en præventiv effekt. Dommerne kan mærke vores tilstedeværelse, og klubberne vil rigtig gerne forbedre sig. De ved jo godt, hvorfor vi er der.

Der er observatørkorps i Aarhus- og Esbjergområdet hos DBU Jylland.