DBU Jylland fortsætter succesfuldt samarbejde med DIF get2sport

For halvandet år siden indgik DBU Jylland samarbejde med DIF get2sport og Aarhus Kommune om en styrket indsats om fodbolden i byens såkaldte udsatte boligområder. Ifølge formand for DBU Jylland, Bent Clausen, har initiativet været en stor succes – og planen er at udvide til andre områder og større byer.

DBU Jylland fortsætter succesfuldt samarbejde med DIF get2sport
Tre nyudklækkede fodboldspillere klar til at give den gas på DBU get2 Fodboldskole. Foto: Bent Clausen
Af: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation

Da DBU Jylland i foråret 2018 involverede sig i get2sport, var det for at hjælpe med at skabe bedre rammer. Rammer, hvor den enkelte får mulighed for at få ansvar og udfolde sit potentiale som træner, leder, dommer og spiller - uden hensyn til social-, etnisk eller boligbaggrund.

Samarbejde skaber synergi
Arbejdet i de udsatte boligområder bliver gjort gennem et samarbejde mellem kommunen, DIF, boligselskaber, DBU Jylland og selvfølgelig klubberne og de frivillige.

- Samarbejdet mellem alle de involverede skaber en synergi, hvor alle bidrager på hver sin måde for at skabe gode miljøer og de rette rammer, udtaler Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

I samme ombæring lægger han vægt på, at initiativet ikke bliver set som et projekt.

- Vi ser ikke det her som et projekt. Vi ser det som et langsigtet initiativ, for et projekt har en slutdato. Vi har set, at initiativet virker, og derfor vi støtter meget gerne op om det.

En velfortjent pause efter de hårde strabadser. Foto: Bent Clausen

DBU Jylland sikrer høj fodboldfaglighed
Ifølge Anders Glahn, der er Fritids- og Ungdomsskoleleder i Aarhus Kommune, giver det rigtig god mening, at DBU Jylland involverer sig i samarbejdet.

- At DBU Jylland er med i samarbejdet, gør, at vi på en enestående måde kan sikre en fodboldfaglig forståelse og ekspertise. Når vi kan tilbyde de unge mennesker så meget kvalitet, er vi dermed også med til at gøre deres drømme realistiske. Og det er i høj grad også med til at skabe respekt og lyst til deltagelse fra forældrene til hele initiativet.

Stemningen var god, og spillerne var klædt på til at udfolde sine talenter. Foto: Bent Clausen

Aflaster de frivillige
Hele get2sport-initiativet hviler på, at de deltagende samarbejdspartnere kan hjælpe de frivillige ledere og trænere ved at trække på en lønnet medarbejder, som tager hånd om de særlige og ekstraordinære udfordringer, der er forbundet med at drive idrætsforening i disse udsatte områder. Det er typisk administrative, praktiske og strategiske opgaver, som ofte kan være tunge byrder for de frivillige.

FAKTA
  • DIF get2sport handler om at styrke de lokale idrætsforeninger i udsatte boligområder, så børn og unge kan blive medlem af en forening og på sigt blive frivillige ledere.
  • De deltagende kommuner og idrætsforeninger kan trække på en lønnet medarbejder, der har til opgave at aflaste de frivillige ledere og trænere. Der er ikke tale om en erstatning for de frivillige, men alene en aflastning.
  • Fodboldklubben ACFC i Gellerup var et af udgangspunkterne for DIF get2sport, da indsatsen startede i 2005. Fokus har fra starten været at gøre foreningen bæredygtig gennem frivillighed. 
  • DBU har siden 2011 afviklet særlige fodboldskoler i udsatte boligområder – de såkaldte DBU get2 Fodboldskoler.
  • Antallet er af DBU get2 Fodboldskoler er siden 2011 steget fra fem skoler med 350 deltagere til 15 skoler med over 1000 deltagere og over 200 frivillige.

Log ind