Klubber diskuterede ny ungdomsstruktur

Omkring 45 deltagere fra 14 klubber samt DBU, DBU Fyn, DBU Jylland og Divisionsforeningen var torsdag aften samlet i Horsens for at drøfte oplægget til en ny turneringsstruktur for U13, U14 og U15 drenge.



En arbejdsgruppe under den nationale sportslige vision (NSV) – bl.a. med deltagelse af en repræsentant fra DBU Jylland Ungdom - har i foråret 2018 arbejdet på at lave et oplæg til en ny landsdækkende turneringsstruktur for de to øverste niveauer i U13, U14 og U15 Drenge. 

Dette oplæg var torsdag aften til fri debat på et møde i Forum Horsens, hvortil i alt 45 deltagere fra 14 klubber samt DBU, DBU Fyn, DBU Jylland og Divisionsforeningen havde fundet vej.

Den eksisterende turneringsstruktur for de pågældende årgange har kobling til DBU’s licenssystem og det har turneringsstrukturen i det nye oplæg også.

Fokus på matchning

Der var generelt en god debat om forslaget til en ny model, men det var primært følgende emner, som gav anledning til kommentarer:

• U13 8-mands eller 11-mands om efteråret
• 2. hold kan ikke deltage i Liga 1 eller 2
• Få pladser til ikke-licensklubber kontra ønsket om bedre matchning
• Risiko for dårligere matchning i Liga 2

I den kommende uge vil der også blive gennemført et tilsvarende møde øst for Storebælt.

Den videre proces

På baggrund af debatmødet i Horsens - samt øvrige skriftlige input til DBU Jylland, som måtte komme fra klubberne - vil emnet blive drøftet videre i DBU Jyllands Ungdomsudvalg, som herefter vil udarbejde et høringssvar til NSV-arbejdsgruppen, og disse input vil indgå i udarbejdelsen af det endelige oplæg til en ny landsdækkende turneringsstruktur for de to øverste niveauer i U13, U14 og U15 drenge.

Dette forslag vil i sidste ende blive præsenteret for de jyske fodboldklubber på de regionale årsmøder i november 2018 og på delegeretmødet i Herning i januar 2019, og de skal vende tommelfingeren opad for at den nye model kan blive vedtaget.

Da der i U15 lægges op til en landsdækkende række på øverste niveau, kræver det naturligvis en bred tilslutning i de øvrige lokalunioner for at kunne træde i kraft.

Stjerner afløser bogstaver

På mødet i Horsens orienterede DBU også om det nye licenssystem, der formelt er vedtaget i DBU's bestyrelse og som træder i kraft i 2019. Systemet indebærer bl.a. en stjerne-model i stedet for den nuværende indeksering i bl.a. A.- og B-licensklubber. 

Licensordningen indebærer bl.a., at alle klubber principielt ved at opfylde forskellige kriterier kan opnå stjerner (fra 1 til 5). 

En af de tilstedeværende klubber mente, at der var alt for store krav til at få en stjerne, mens en anden klub nævnte, at det nye system var mere gennemskueligt end det tidligere, og at man nu ville satse målrettet på at blive tildelt en stjerne.

Alle deltagere på mødet vil modtage præsentationen af det nye licenssystem 2.0 samt oplægget til ny turneringsstruktur på mail.





Log ind