Vestjyder får færrest røde kort

Der er stor forskel på, hvor ofte holdene i DBU Jyllands 11-mandsturnering får rødt kort. Der er hyppigst marchordre til spillerne i det sydlige Jylland, mens det ser helt anderledes ud i Vestjylland.

Foto: Søren Palmelund

Vestjyske fodboldspillere er generelt set bedst til at holde sig på kridtstien i DBU Jyllands centrale turnering. Foto: Søren Palmelund

Det røde kort er heldigvis kun sjælden gæst i de jyske breddefodboldturneringer.

Alligevel sker det, at fodbolddommeren må hive det frygtede kort op af baglommen. Men der er stor forskel på, hvor hyppigt det sker, afhængigt af, hvor I Jylland man befinder sig.

Og især vestjyderne er gode til at holde sig i skindet, viser tallene. I området omkring Holstebro er der således kun rødt kort i 3,3 procent af kampene, mens Herning følger lige efter med rødt kort i 3,6 procent af kampene.

Mindre positivt ser det ud i de mere sydjyske områder.

Aalborgensere får flest røde kort – sydjyder får dem hyppigst

Selvom der er uddelt flest røde kort i Aalborg-området, så betyder mængden af kampe netop her, at aalborgenserne med rødt kort i 5,1 procent af kampene, faktisk befinder sig under midten på listen over, hvor hyppigt dommeren har det røde kort oppe af lommen.

Anderledes ser det ud i de lidt sydligere himmelstrøg, hvor det sydøstjyske område topper den ærgerlige liste over, hvor hyppigt en spiller får marchordre. Her er der rødt kort i gennemsnitligt 8,6 procent af kampene.

Det sønderjyske område samt Randers-området er også højt på listen med henholdsvis rødt kort i gennemsnit 7,4 og 7,7 procent af kampene i DBU Jyllands centrale turnering.

Se listen her

Udvisning pr. kamp i gennemsnit

Røde kort pr. 100 kampe
Sydøstjysk 8,6
Randers 7,7
Sønderjysk 7,4
Vejle 6,7
Vendsyssel 6,6
Silkeborg 5,9
Horsens 5,8
Sydvestjysk 5,8
Nordvestjysk 5,6
Aalborg 5,3
Aarhus 5,2
Midtjysk 4,9
Djursland 4,6
Herning 3,6
Holstebro/Vestjysk 3,3




Log ind