Regionsformand glæder sig over alliance med Aabenraa Kommune

Fodbolden skal bidrage til at løfte Aabenraa Kommunes indsatser for bl.a. sundhed, beskæftigelse og integration. Formand i DBU Jylland Region 4, Jens Christian Hansen, ser stort potentiale i ny velfærdsalliance mellem DBU, DBU Jylland og kommunen.



Velfærdsalliancen underskrives, fra venstre: Jens Christian Hansen, formand DBU Jylland Region 4, Jesper Møller, formand i DBU, og borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen. Foto: DBU Jylland

Aabenraa Kommune er seneste skud på stammen af velfærdsalliancer mellem jyske kommuner, DBU og DBU Jylland. 

Jens Christian Hansen, der er formand for DBU Jyllands Region 4 i Syd- og Sønderjylland er glad for det nye samarbejde. Han ser stort potentiale i at bringe kommunen og fodboldklubberne tættere sammen.

- Jo flere berøringsflader der er mellem kommune og fodbolden, desto mere fokus er der på bevægelse, fællesskab, sport og fodbold i de omkringliggende byer og samfund. Det kan bidrage til, at kommunen kan give sine medborgere nogle flere og anderledes tilbud – som grundlæggende handler om trivsel og sundhed, siger Jens Christian Hansen. 

- Det glæder mig meget, at vi har indgået aftale med Aabenraa. Det er i forvejen en meget aktiv og fokuseret kommune, hvor sporten og lokalområderne nyder god opmærksomhed. Og nu kommer det endnu mere i fokus, fortsætter Jens Christian Hansen. 

Klubber og kommunen kommer hinanden til gavn
Med aftalen i Aabenraa Kommune bliver der sat fokus på at udnytte fodbolden og klubbernes potentialer i en større samfundsmæssig sammenhæng i kommunen.

- Kernen i velfærdsalliancerne er at bruge fodbold og fællesskabet i foreningerne som redskab til at løse samfundsmæssige udfordringer – og dermed løfte velfærden, forklarer specialkonsulent i DBU Jylland, Jacob Ebsen Madsen.

Omvendt gavner et tæt samarbejde med kommunen også den enkelte klub, fordi større kommunalt fokus og engagement i sidste ende fører til flere fodboldspillere og udvikling i klubberne. 

- Det er jo ikke et mål i sig selv at blive flere medlemmer, men flere medlemmer giver bare klubberne nogle flere muligheder – og det bidrager til bedre klubber. En værdifuld sidegevinst er desuden, at flere spillere giver os nogle bedre fodboldturneringer i forhold til kortere kørselsafstande og flere muligheder for niveaudeling, lyder vurderingen fra Jens Christian Hansen.

Samarbejder om projekter på breddeniveau
Målsætningen er, at der skal indgås yderligere 11 velfærdsalliancer i Jylland i løbet af de kommende år. Alliancerne udgør fundamentet for DBU’s landsdækkende kommunestrategi, der løber frem til 2021, og de består i både elite- og breddeinitiativer. 

I Aabenraa-aftalen er der på breddesiden ind til videre vedtaget projekter omkring fodbold og sundhed på erhvervsuddannelser, klubudviklingsforløb, opstart af Fodbold Fitness-hold, Get2Sport Fodboldskole i Høje Kolstrup samt diverse aktiviteter i forbindelse med fejringen af hundredåret for Sønderjyllands genforening med Danmark i 2020.

Log ind