Mission ”Red Seniorfodbolden” godt fra land

55 engagerede klubfolk var mandag aften samlet til debat om seniorfodboldens fremtid, og debatlysten var stor i Midtjyllands Avis’ mødelokale. Mødet var det første af sin slags – flere er på vej i resten af Jylland.

 
Der var godt fyldt op hos Midtjyllands Avis, da 55 klubfolk deltog i debat om fremtidens seniorfodbold. Foto: Peter A. Sørensen.


Kurven er desværre ikke til at tage fejl af: Der har gennem en lang årrække været færre og færre hold meldt til i DBU Jyllands herreseniorrækker.

I et forsøg på at vende den negative udvikling har Midtjyllands Avis og DBU Jylland i samarbejde inviteret lokale klubfolk til debataften om netop seniorfodboldens trusler og muligheder.

Det tilbud tog 55 af især Silkeborg-klubbernes ildsjæle imod, og det dannede grundlag for en god og ivrig diskussion på Papirfabrikken hos Midtjyllands Avis.

Snakken kom vidt omkring

Fire klubfolk havde forberedt et oplæg til at kickstarte debatten. Det var:

  • Jesper Schjøtler, B74. Hvad betyder klubmiljøet?
  • Frank Petersen, tidligere FC Silkeborg. Vigtigt med gode faciliteter.
  • Mads Frandsen, Horn-Fårvang IF. Sådan tager du imod en fremmed!
  • Holger Kristiansen, Silkeborg KFUM. Disrupt seriefodbold!

Derudover var en videopræsentation med fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der gav sine bud på, hvilke muligheder der er for at holde fast i den såkaldte Generation Millennium.

Efter oplæggene kom der for alvor gang i snakken i det tætpakkede mødelokale med chefredaktør Hans Krabbe som ordstyrer. Der blev berørt en masse emner som kommunesamarbejde, faciliteternes betydning, dyrkelse af fællesskab, fleksible turneringsformer og meget mere.

De 55 deltagere fik i hvert fald en masse nye input med hjem fra mødet. Måske endda netop den idé, som kan være en afgørende faktor for, at klubberne kan lykkes med at fastholde de unge i overgangen til seniorfodbold.

Flere debatmøder

DBU Jylland vil løbende afvikle lignende møder i samarbejde med andre jyske, lokale medier. Næste møde bliver af holdt i Blue Water Dokken i Esbjerg 19. marts i samarbejde med JydskeVestkysten.


Log ind