Klublegende trapper ned efter 62 års frivilligt arbejde

Jakob Olesen har gennem imponerende 62 år været fodboldfrivillig. Næsten alle årene har han været formand og kampfordeler. Nu vil Djursland-ikonet give plads til friske øjne.


Jakob Olesen har gennem mere end seks årtier været en sand institution i og omkring fodbolden på Djursland. Foto: Martin Schultz.


- Jeg kigger glad og tilfreds tilbage på de mange år i fodboldklubben – og det er jo ikke slut endnu.

Det er en markant fodbold-skikkelse, som netop har annonceret sit stop som formand i IF Midtdjurs på klubbens generalforsamling. Jakob Olesen har sammenlagt 62 års bestyrelsesarbejde bag sig, hvoraf hovedparten har været for bordenden som formand.

Det er dog langt fra slut med klublegendens virke i IF Midtdjurs. Han fungerer fortsat som kampfordeler, er formand i klubbens kunstgræsforening, samt en del af en gruppe pensionister, som hver tirsdag kommer og holder klubben og anlægget pænt og i god stand.

I bestyrelsen siden 1956

Jakob Olesen blev allerede som 20-årig valgt ind i bestyrelsen i den daværende Kolind Gymnastikforening i 1956. Siden har han været involveret i frivilligt bestyrelsesarbejde uafbrudt.

- Min drivkraft har været at se glæden ved de unge mennesker, der spiller fodbold. Jeg har, sammen med gode mennesker, været med til at sørge for, at klubben har været et godt sted at være for dem. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, siger det 82-årige klubikon.

Jakob Olesen fortsatte sit frivillige virke i Nimtofte Boldklub, som i 1972 blev slået sammen med Skjold Ryomgaard til IF Midtdjurs – også her fortsatte han som formand. Sammenslutningen var en naturlig udvikling, som Jakob Olesen bakkede op om.

- I Nimtofte var der efterhånden ikke så mange børn, så for at tilgodese deres behov og lyst til at spille fodbold, så var det en naturlig konsekvens at slå klubberne sammen, siger han.

Børnenes glæde er det hele værd

Det pensionerede postbud har fortsat sin daglige gang på klubbens anlæg. Og der hersker ingen tvivl om, at Jakob Olesen nyder tilværelsen i en frivilligt drevet fodboldklub.

- Det har givet mig en masse positive oplevelser. Der har også været skuffelser, men de positive episoder er klart i overtal. Det er skønt, når man kan se tingene lykkes, siger han.

- Min mission har altid været at få så mange som muligt i gang med at spille fodbold. Vi har altid tilgodeset alle børn, uanset deres niveau. Børnenes glæde har været det hele værd, siger Jakob Olesen.

Den trofaste klubmand har en god mavefornemmelse i forhold til at aflevere formandskasketten videre efter de mange år.

- Jeg er 82 år, så der skal nogle yngre kræfter til. Det er rart, at der kommer nogle nye øjne, lyder det fra den ukuelige klubmand.

Jakob Olesen har gennem årene modtaget DBU Jyllands Sølvemblem, DBU Jyllands Guldemblem, DBU Jyllands Hædersemblem, samt DBU’s Sølvnål.

Log ind