Syv vigtige ændringer til sæsonstarten

Der er skruet lidt på fleksibilitetsreglen, og begrebet ”kvartalsspiller” er blevet til ”halvårsspiller”. Her kan du få overblikket over de væsentligste ændringer op til forårssæsonen 2017.

Golden League godt i gang

På DBU Jyllands delegeretmøde i januar besluttede de jyske fodboldklubber en række ændringer, som allerede gælder til forårets turneringskampe.

Herunder kan du se en oversigt over de syv væsentligste ændringer:

1. Fleksibilitetsreglen

Det skal ikke længere være et hold i den nærmeste alderskategori i klubben, en spiller kan/skal flekse til – klubben/spilleren bestemmer selv hvilket ældre hold, det skal være. Som noget nyt kan reglen også benyttes i forhold til puljevinderkampene. Du kan blive klogere på reglen på vores spørgsmål/svar-afsnit på hjemmesiden.

2. Indrangering
Ændringen betyder, at alle DBU Jylland-ungdomsrækker er rangeret samlet. F.eks. at alle U14 hold rangerer under alle U15 hold osv. Kun mellem U19 Drenge og herrer samt mellem U18 Piger og kvinder er der ikke et rene snit – se link til turneringsreglements indrangering. Ændringen er foretaget for at give klubberne flere muligheder for at benytte spillere fleksibelt samt for at gøre indrangeringen mere forståelig/gennemskuelig.

3. Fra kvartalsspiller til halvårsspiller
Begrebet kvartalsspiller er erstattet af halvårsspiller.
En halvsårsspiller er en spiller der er født i sidste halvår (1. juli-31. december) i året før den aldersgruppe/årgang, spilleren ønsker at spille for.
Klubberne kan benytte disse spillere uden at søge om dispensation – ligesom tilfældet var ved kvartalsspillerne.

4. Antal halvårsspillere pr. hold

Der er ændret i antallet af halvårsspillere (tidligere kvartalsspillere), der kan benyttes. Det betyder:

- At der i 11M-kamp kan benyttes op til tre halvårsspillere mod tidligere to spillere.
- At der i 5M-kampe kan benyttes op til to halvårsspillere mod tidligere en spiller.
- At der i 8M-kampe fortsat kan benyttes op til to halvårsspillere.
- At der i 3M-kampe, Futsal og Indefodbold fortsat kan benyttes max. en halvårsspiller.

Ændringen er foretaget for at give så mange fodboldspillere som muligt mulighed for at spille fodbold i fleksible rammer. Ikke mindst de skolestartsudsatte børn.

5. Halvårsspillere i øverste niveau

Som noget nyt kan der i alle børne- og ungdomsrækker anvendes halvårsspillere – også på øverste niveau.
Eneste undtagelse er øverste niveau i U19 Drenge 11:11.

6. Dobbelt medlemskab/supplerende spilletilladelse
En klub kan ansøge om tilladelse til at benytte en børne- eller ungdomsspiller fra en anden klub, såfremt særlige forhold gør det aktuelt. Forholdet kræver spillerens moderklubs skriftlige accept og tilladelsen gælder kun pågældende klub og kun pågældende halvår. Som noget nyt gives der mulighed for, at spillercertifikatet kan blive i den gamle klub (moderklubben), indtil et reelt klubskifte kommer på tale.

Muligheden kan f.eks. benyttes, hvis en spiller ønsker at prøve sit talent af i en højere rangeret klub, men samtidig ønsker at bevare sit tilknytningsforhold til sin gamle klub (moderklub). Hvis talentet ikke helt slår til, er vejen hjem til moderklubben knap så lang. Det vil således også sige, at en spiller med dobbelt medlemskab/supplerende spilletilladelse som noget nyt kan benyttes på højeste niveau i ungdomssrækkerne, såfremt der gives tilladelse hertil.

7. Banestørrelse 9:9
Ændringen betyder, at banen er forlænget med 11 meter i hver ende af banen. Læs mere om reglerne her.

Tekst: DBU Jylland Kommunikation/DBU Jylland Turneringer


Log ind