Ikonisk formand stopper efter 60 år

Efter imponerende 60 år som formand træder Benny Hansen ned fra formandsstolen i Glejbjerg SF. Han vil dog fortsat i fremtiden være at finde som hjælper på klubbens anlæg.

.
Efter 60 år som formand i Glejbjerg SF træder Benny Hansen nu ud af klubbens bestyrelse. Foto: DBU Jylland.


- Jeg sidder faktisk og venter på, at det skal blive tørvejr, så jeg kan komme ned i klubben og sætte net i målene. Det skal gøres inden på mandag.

Sådan lyder det fra Benny Hansen på spørgsmålet om, hvad tiden nu skal gå med nu, hvor han har trukket sig som formand i Glejbjerg SF. En post han har bestridt i ikke mindre en 60 år.

Dermed sætter han en tyk streg under, at han fortsat vil have en rolle i klubben. Det skal bare ikke være med de store beslutninger, men derimod med hjælp til de mere praktiske opgaver.

De største øjeblikke

De seks årtier som spydspids i Glejbjerg SF sluttede endegyldigt for Benny Hansen torsdag 23. februar på klubbens generalforsamling. Afståelsen blev dog proklameret allerede på sidste års generalforsamling, så klubben har haft god tid til at finde en afløser. Ny formand blev i øvrigt Max Nielsen.

Det er en fattet og afklaret klublegende, som lægger formandskasketten på hylden.

- Jeg har en god fornemmelse, og jeg er heldigvis stadig rask. Der har været mange store øjeblik, store dage og store år. Dem bliver jeg ved med at huske, siger Benny Hansen og nævner et par af højdepunkterne:

- Det var stort at vinde de jyske mesterskaber i Serie 4 i 1959. Vi vandt 7-3 i finalen over Svenstrup efter at have været bagud 0-1. Hele byen var oppe at køre over det, og vi blev modtaget som helte efter kampen. Derudover var det også et stort øjeblik, da klubbens mange håndværkere stimlede sammen og fik klubhuset op at stå i 1972. Det fik vi meget anerkendelse for, husker Benny Hansen, som også fremhæver, at den lille klub en overgang kunne mønstre hele fem herreseniorhold.

Mentalitetsændring og flere tilbud

Sideløbende med sit engagement i Glejbjerg SF har Benny Hansen også haft enorm stor indflydelse på jysk og dansk fodbold. Han har været formand i JBU (nu DBU Jylland) fra 1990 til 2008, samt siddet i både DBU’s og DIF’s bestyrelse i mange år.

Sydvestjyden har brugt store dele af sig liv på frivilligt fodboldarbejde og har derfor fulgt nøje med i udviklingen over tid. Han oplever mentalitetsændringen som den største forskel fra starten af sit frivillige virke til nu.

- Det er ikke lettere at få ledere og trænere i dag. Samfundet er anderledes indrettet i dag. Når begge forældre arbejder, så bliver der mindre tid til frivilligt arbejde. Derfor kræver det også flere trænere til ét hold i dag end tidligere, hvor én træner typisk stod alene med et hold, siger Benny Hansen.

- Tidligere gik alle drengene fra skoleklasserne til fodbold. Der var praktisk talt også kun tilbud om gymnastik, håndbold og så fodbold. I dag er der langt flere fritidstilbud, så det er forståeligt nok, at de vælger andre ting. Det er bare anderledes i dag, konstaterer Benny Hansen, som i 2012 blev kåret til årets frivillige breddeleder i Europa.

Selvom Benny Hansen nu stopper som formand, så fortsætter hans aner i Glejbjerg SF’s organisatoriske arbejde, da sønnen, Jan, netop er blevet valgt ind i klubbens bestyrelse.

Fakta om Benny Hansen
Årstal  Poster
1956
Formand i Glejbjerg SF
1977 Valgt ind i JBU's Region 4's bestyrelse
1980 Valgt ind i JBU's bestyrelse
1990 Valgt som formand for JBU
1990 Medlem af DBU's bestyrelse
1990 Formand for DBU's Børne- og Ungdomsudvalg 
1998  Formand for Foreningen af Lokalunioner 
   
Årstal  Hædringer 
1983  DBU's Sølvnål 
1990 DBU Jyllands Guldnål 
 2008 DBU's Guldnål 
 2009 DBU Jyllands Hæderstegn 
 2009 DIF's Hæderstegn 
 2012 UEFA's Best Grassroots Leader 


Log ind