Nyt samarbejde i nordjysk fodbold

Nyt samarbejde mellem DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 skal gøre det nemmere at være frivillig i en nordjysk fodboldklub – og få endnu flere børn og unge i gang.

Mange hold til Safari Cup


Når udendørs turneringen for børne- og ungdomsfodbold i Nordjylland sættes i gang til august, bliver det med endnu et givende samarbejde mellem idrættens organisationer. DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 er blevet enige om at skabe rammer for børne- og ungdomsfodbold, som skal gøre det nemmere at drive fodboldklub som frivillig – og samtidig få endnu flere børn og unge ud på det grønne græs.

”Vi har besluttet at indlede et omfattende samarbejde i de regionale 3-, 5- og 8-mands børne- og ungdomsrækker, hvilket betyder at vi i fællesskab fremadrettet kun tilbyder én turnering”, fortæller Kristian Nørgaard Thomsen, formand for DBU Jylland Region 1 og fortsætter:

”Dermed bliver der samlet set flere hold, hvilket vil give en bedre turneringsstruktur med bedre puljer og forhåbentlig kortere kørselsafstand til kampene for det enkelte hold. På den måde håber vi på at kunne gøre vores fælles tilbud mere attraktive og dermed give endnu flere drenge og piger nogle fantastiske oplevelser med at spille fodbold”.

Der udsendes en fælles indbydelse til turneringen, der dog rent praktisk administreres af medarbejderne i DBU Jylland Region 1.

Udspringer af visionsarbejde

Samarbejdet er kommet i stand på en række fælles møder – og udspringer af DGI og DIFs visionsarbejde, hvor DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 blandt andet har ansat en fælles fodboldkonsulent.

”Som sådan er dette nye samarbejde en udvikling af den vision vi har nikket ja til i idrættens organisationer”, fortæller Palle Fogh, som er formand i DGI Nordjylland og fortsætter:

”Vi har en ambition om at gøre det så nemt for foreningsdanmark som muligt at udvikle sig – og få flere med i givende fællesskaber. Derfor har vi hele tiden et blik i retning af mulige samarbejder – også ud over rammen for den fælles vision. Vi har gjort det i flere andre idrætter – og nu er tiden heldigvis moden til at indlede et samarbejde med DBU Jylland Region 1, som virkelig er til gavn for fodboldklubberne i Nordjylland”.

Samarbejdet betyder, at der ikke længere kommer to henvendelser om næsten identiske tilbud til klubberne. Klublederne kan derfor koncentrere sig om at give børne- og ungdomsspillerne de gode oplevelser – og være sikker på at man får det bedste, idrættens organisationer kan tilbyde, samlet i én pakke. Som udgangspunkt er det udendørsturneringen, der er i spil, men en naturlig udvikling er også at kigge på de indendørs tilbud, når der er høstet erfaringer til efteråret.

Tekst: DGI Nordjylland og DBU Jylland

Log ind