Fodboldpiger har mere selvtillid

En stor undersøgelse fra UEFA med blandt andet danske deltagere viser, at fodbolden er med til at styrke selvtilliden blandt unge piger.


Foto: Henrik Bjerregrav


Det bliver ofte udfordrende at fastholde pigerne i fodboldklubben, når de rammer teenageårene, og andre ting begynder at fylde, men ifølge en rapport, som UEFA lige har publiceret, er det faktisk her, at pigerne skal fortsætte med at snøre støvlerne.

Piger, der spiller fodbold, har nemlig mere selvtillid, end piger der ikke gør.

4.128 piger over 13 har svaret i undersøgelsen, og 80 % af de piger, der spiller fodbold, viste mere selvsikker adfærd end den gennemsnitlige pige. Dermed lægger fodbold sig også over andre sportsgrene, hvor ’kun’ 74 % af pigerne udviste mere selvsikker adfærd.

Samtidig svarer 58 % af pigerne, at de har overvundet et dyk i deres selvtillid ved at spille fodbold, mens tallet for de resterende sportsgrene er 51 %.

Ros til de frivillige

Søren Ernst Lüdeking, der er formand for DBU Jyllands pigevisionsgruppe, er glad for resultaterne i rapporten.

- Vi har altid haft en fornemmelse af at det at være med i en forenings- og fodboldkultur højner pigernes trivsel, og det er rart at få det dokumenteret. Som pigetræner kan jeg også fornemme det til hverdag, at det fællesskab, der bliver skabt i en fodboldklub og på et fodboldhold, er med til at give pigerne selvtillid.

- Tallene indeholder samtidig også en kæmpe ros til alle de frivillige trænere og ledere i klubberne, som sørger for, at pigernes møde med breddefodbolden foregår på en god og anerkendende måde, siger han.

Rapporten er lavet af forskere fra University of Birmingham og den inkluderer piger fra seks lande herunder Danmark. 

Log ind