16-årig målmand har imponerende straffesparksstatistik

Aarhus-klubben tst Fodbold er de ikke så nervøse, hvis klubbens U16-hold får et straffespark imod sig. Holdet har nemlig en målmand som kan prale af en fantastisk straffesparks-statistik.



Oskar Snedker Bertelsen står på mål for det tst-hold, som netop er blevet jyske mestre i U16 Drenge Mesterrække.

Og titlen kom ikke mindst i hus takket være 15-årige Oskars skarpe redninger på stregen. I løbet af sæsonen har den unge målmand nemlig snuppet 9 ud af 13 forsøg fra straffesparkspletten.

- Da vi mødte SUB Sønderborg i semifinalen, og det hele skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, så var mig og min medtræner ikke så nervøse, for vi havde jo Oskar på kassen. Og her snuppede han da også to ud af fire spark, fortæller tst Fodbold-træner Torben Andersen.

I øvrigt snuppede den talentfulde målmand endnu et straffespark da tst Fodbold mødte Dronningborg Boldklub i finalen (se videoen øverst).

Lokker modspillerne

For Oskar Snedker Bertelsens træner, er der ingen tvivl om, at den unge målmand har en særlig evne, når det kommer til straffesparks-situationer.

- Oskar har helt klart noget intuition, når det kommer til at vælge den rigtige side ved et straffespark, og selv om held også spiller ind, så er han ikke typen, som bare står inde på stregen og venter, lyder det fra Torben Andersen. Og den udlægning er målmanden selv enig i.

- Jeg forsøger at være meget bevægelig inde på stregen og lokke skytterne lidt til at vælge den side, jeg gerne vil have dem til. Og så tænker jeg lidt, at jeg jo har alt at vinde i sådan en situation, så jeg giver den bare fuld gas i den side, jeg tror de vælger, siger Oskar Snedker Bertelsen, som egentligt helst var fri for at redde alle de straffespark.

- Det er fint nok jeg har reddet 9 ud af 13 straffespark, men jeg ville foretrække, hvis vi ikke begik så mange, lyder det fra målmanden, som har reddet fem ud af ni spark i årets knald og fald kampen og fire ud af fire i turneringen.

Har kun været målmand i halvandet år

Oskar Snedker Bertelsen har ikke altid vogtet målet. Faktisk har han kun været målmand i under to år. Og for Oskar er det er en fordel, lyder det fra træneren.

- Han har rigtig god gavn af, at han tidligere har været markspiller. Han er f.eks. dygtig til at indgå i spillet og står ikke bare og venter i det lille felt, siger Torben Andersen. Og målmanden selv er enig.

- Vi manglede en målmand og så meldte jeg mig, fordi jeg havde prøvet det til træning og syntes, det var sjovt, siger straffesparks-specialisten.


Log ind