Verdens bedste fodboldklub for børn

Udvikling af individuelle spillere betyder mere end kollektivets resultat i kampene, men børnetrænere har for meget fokus på cifrene. Det mener Jan C. Hansen, der holder oplæg til konferencedagen Verdens Bedste Fodboldklub.


Jan C. Hansen mener, at de danske børnetrænere har en for resultatorienteret tilgang til træningen. I stedet skal der fokuseres på udvikling. Foto: ATI Fodbold



Der er for meget fokus på, om holdet vinder eller taber blandt børnetrænerne, og det sætter en bremse i udviklingen af gode spillere. En sejr er nemlig ikke vigtig, når man skal have fremelsket individualisterne, som de danske hold spejder efter, siger Jan C. Hansen, der er grundlægger af ATI Fodbold.

- Det betyder ikke nødvendigvis så meget med de tre mål, der vinder kampen, hvis spillerne udvikler deres færdigheder til træning. Jeg oplever ofte, at vi trænere er resultatorienterede og har en misforstået tilgang til træning. Processen er ikke det vigtigste, det er, at vi vinder, og det er ærgerligt, for det kan betyde, at de mindre dygtige falder fra.

Den bedste træningsform

Til seminaret har Jan C. Hansen derfor både cases, træningsformer og videoer med i oplægget. Han giver også sit bud på den bedste træningsform til børnetrænere med. Stationstræning giver ifølge ham alle spillere uanset niveau den bedste mulighed for at udvikle sine færdigheder.

- Hvis vi laver et stort træningsmiljø med plads, kan alle udvikle sig i det niveau, de har. Det giver træneren mulighed for at komme omkring alle, og det gør også, at det ikke nødvendigvis bliver den bedste spillere lige nu og her, som kommer til at sætte tonen for træningen, siger Jan C. Hansen.

Verdens Bedste Fodboldklub

Jan C. Hansen holder oplæg på kursusdagene for Verdens Bedste Fodboldklub.

Det løber af stablen hos DBU Jylland i Tilst d. 11. marts. Du kan melde dig til dagen her. Her kan du også finde en oversigt over alle de andre oplæg om fodbold og livet i en fodboldklub.

Log ind