Skal foreningen rumme alle?

På DBU Jyllands konference Verdens Bedste Fodboldklub bliver der lagt op til debat om, hvad en fodboldklub skal kunne. Claus Frank Nielsen fra Lyngby BK mener, at klubberne kan og skal have mulighed for at sige nej.

foto: fodboldbilleder.dk
Skal en fodboldklub have lov til at sige nej, når et barn vil være med? Foto: fodboldbilleder.dk



Fodbold er for alle, og alle skal kunne spille fodbold. Det har længe været et mantra i foreningslivet, men må en fodboldklub så ikke stille krav og sige fra? Det mener Claus Frank Nielsen, der er tidligere chefkoordinator i Lyngby BKs ungdomsafdeling, at man godt må som fodboldklub. For ham handler det om, at foreningerne skal finde ud af, hvorfor de er til.

- Man skal som fodboldklub finde ud af, hvad ens ydelser er, og hvad de ikke er. Og så skal man turde at sige nej, når man bliver bedt om noget, der ligger uden for det. Der er nogle forventninger til, at vi som foreninger er rummelige og tager mod alle, men jeg mener, at man som forening også skal kunne sige fra til de forventninger, siger Claus Frank Nielsen.

Det skal hænge sammen
Det handler blandt andet om, hvilke og hvor mange spillere man tager ind i sin klub. Selvom fodbolden er en sportsgren, som alle skal kunne få glæde af, så skal det foregå på klubbernes præmisser, så man ikke mister sammenhængskraften i fodboldklubben.

- Hvis det er et barn med en diagnose, så kan jeg få at vide, at ham skal jeg tage ind i min klub. Men hvorfor skal jeg det? Hvad med barnets potentielt dårlige erfaringer, hvis ressourcerne ikke er tilstrækkelige? Hvad skal der til for at barnet får en god fodboldoplevelse? Og hvordan går det ud over de andre børn? Hvis jeg kun har trænere til 70 børn, men 100 interesserede, skal jeg så ikke sortere de 30 fra? Foreningen bliver nødt til at hænge sammen, og der mener jeg ikke, at man skal købe ind på alt om foreninger, men selv turde være med til at forme det, siger Claus Frank Nielsen.

Claus Frank Nielsen holder oplæg på kursusdagene for Verdens Bedste Fodboldklub. Det løber af stablen hos DBU Jylland i Tilst d. 11. marts. Du kan melde dig til dagen her. Her kan du også finde en oversigt over alle de andre oplæg om fodbold og livet i en fodboldklub.

Log ind