Mindeord om Kurt Nørbalk

Kurt Nørbalk, frivillig fodboldleder, ildsjæl og indehaver af DBU Jyllands Guldnål og Danmarks Idræts-Forbunds Ærestegn, er død, 75 år gammel. Læs mindeordene fra DBU Jyllands formand her.

Kurt Nørbalk og Niels Nygaard 
Kurt Nørbalk (til venstre) modtog i 2012 Danmarks Idræts-Forbunds Ærestegn for sin store frivillige indsats. Til højre formand for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard. (Foto: Bob Gisselmann)


MINDEORD:

Det er med stor sorg, at vi har modtaget budskabet om Kurt Nørbalks pludselige død.

Kurt var én af fodboldens utrolige frivillige ildsjæle, ikke mindst med et bankende hjerte for børne- og ungdomsfodbolden.

Han var meget optaget af at udvikle fodbolden som et attraktivt tilbud til alle, uanset køn og sportsligt niveau, og det var i høj grad medvirkende til, at han modtog en stribe flotte officielle anerkendelser for sit store frivillige arbejde. Specielt udviklingen af DBU’s Fodboldskole havde en stor plads i Kurts hjerte. Kurt var med fra starten i 1993, og utallige er de møder, han har deltaget i, og de fodboldskoler, som han har besøgt igennem årene.

I 2006 blev han hædret med DBU Jyllands ypperste personlige hæder, Guldnålen, og i 2012 blev han tildelt Danmarks Idræts-Forbunds Ærestegn for sin store frivillige indsats. En hæder der gives til frivillige, der har ydet en særlig og betydningsfuld indsats for dansk idræt.

Kurt Nørbalk trådte ind i DBU Jyllands frivillige arbejde i 1987, hvor han fik sæde i Region 1’s Ungdomsudvalg. Tre år senere blev han valgt ind i Region 1’s bestyrelse, og samme år blev han medlem af dansk fodbolds øverste politiske organ, DBU’s repræsentantskab. Her sad han indtil 2012.

Også som klubleder ydede Kurt Nørbalk en ekstraordinær indsats.

Han påtog sig sin første lederopgave i Sindal IF i 1968, hvorefter han fungerede som træner, kampfordeler, bestyrelsesmedlem, fodboldformand og meget andet.

Vi bevarede kontakten med Kurt Nørbalk til det sidste. Efter at han trak sig tilbage fra det aktive frivillige arbejde i vores organisation i 2012 deltog han altid på årsmøderne i Region 1 og i arrangementerne i DBU Jyllands Veteranklub. Senest i forbindelse med delegeretmødet i Herning i januar.

Kurt var en fornem ambassadør for DBU, DBU Jylland og børne- og breddefodbolden som helhed, og han vil blive savnet.

Æret være hans minde

Bent Clausen

Formand
DBU Jylland

Log ind