Fremtidens børnefodbold

DBU Jylland Region 3 har kigget på 8-mandsturneringen i U11 C-niveau for drenge sammen med trænerne i rækken. En ny struktur skal give bedre matchning og dermed bedre stævner.


Der er ny struktur på menuen for U11C 8-mands, der i fremtiden kan se frem til endnu bedre sammensætning af puljer. Foto: Maria Bach



Fællesskab, succesoplevelser og godt humør er de vigtigste ingredienser i U11 C-rækken. Derfor har Region 3 under DBU Jylland nu taget initiativ til en række ændringer i turneringsstrukturen, så spillerne i fremtiden kan se frem til endnu sjovere stævner.

Det er især matchningen holdene imellem, der har været under lup, da de store niveauforskelle i rækken kan give nogle meget uligevægtige kampe.

Løsningen er blevet, at der nu afholdes fire stævner i forårsturneringen 2017 med ombrydning af puljerne efter hvert stævne. Det fjerde og afsluttende stævne bliver afviklet som et storstævne (18 hold), hvor matchningen efter 3 gange ombrydning forventes at være optimal.

Sikrer gode kampe
Stævnerne skal spilles med puljer på fire hold, som spiller alle mod alle ved hvert stævne. Til næste stævne bliver der så lavet puljer med alle ettere, toere, treere og firere, så alle holdene får en god oplevelse uanset niveau.

- Med den hyppigere ombrydning håber vi, at vi kan sikre, at alle spillere får en succesoplevelse. Vi tror på, at vi har fundet en af modellerne til fremtidens struktur for børnefodbolden, fordi vi sikrer, at holdene møder modstandere, som de hver gang vil få gode kampe ud af, siger Johnny Nielsen, der er koordinator i DBU Jylland Region 3.

For samtidig at sikre, at det er de samme spillere, der dukker op til stævnerne, så ombrydningerne giver mening, vil alle spilledage være kendte fra sæsonens start.

Stadig mulighed for tilmelding
Har du et hold, der har lyst og mod på at stille op i U11C 8-mandsturneringen for drenge i Region 3, er der stadig mulighed for at tilmelde hold gennem KlubOffice frem til d. 15. marts.

Der er indtil videre 52 hold, der har meldt sig klar til en ny sæson i rækken.

Log ind