Region 4: Hæder til Esbjerg-klub

Esbjerg United blev på tirsdagens årsmøde i Ribe hædret med Region 4’s Initiativpris. Klubben råder over to hold, hvoraf det ene består af spillere fra hele 10 forskellige nationaliteter.

foto: LLN Press
Esbjerg Uniteds formand, Saif Saed (til venstre) får overrakt Initiativprisen af Region 4's formand, Jens Christian Hansen. (Foto: LLN Press)


Åbenhed, mangfoldighed og sammenhold.

Det er nogle af kerneværdierne i fodboldklubben Esbjerg United, der på tirsdagens årsmøde i Ribe blev hædret med DBU Jylland Region 4’s Initiativpris.

Esbjerg United er med egne ord en fodboldklub, der er åben overfor alle, der ønsker at spille fodbold. Og det skal tages ganske bogstaveligt. For på det ene af klubbens to hold løber på banen, er i alt 10 forskellige nationaliteter repræsenteret. Deriblandt mange flygtninge, som er kommet til Danmark.

Tager socialt ansvar

- Vi vil med initiativprisen gerne honorere de klubber og ledere, som tager nogle initiativer, og som måske også i sidste ende opnår succes med de ting, som sættes i søen, sagde Region 4’s formand, Jens Christian Hansen i forbindelse med overrækkelsen af prisen og fremhævede bl.a. Esbjerg Uniteds initiativ til at tage socialt ansvar og for at have åbnet dørene for en gruppe flygtninge.

- Esbjerg United er en klub, som giver sine medlemmer noget rummelighed, og hvor det ikke kun handler om fodbold, men også har sikret, at der er sted, hvor man også kan være i fritiden, sagde Jens Christian Hansen.

Synlighed og ordentlighed

Synlighed og kommunikation er også noget, som prioriteres højt i Esbjerg United. Klubben har en meget aktiv Facebook side, der er administreret af holdlederen og formanden.

Der er også fokus på uddannelse i klubben. Bl.a. har to trænere det seneste år gennemgået B1-uddannelsen, ligesom det er vigtigt for Esbjerg United at være en klub, der opfører sig ordentlig og holder hovedet koldt i pressede situationer. Derfor har Esbjerg United heller aldrig været involveret i en eneste disciplinærsag hos DBU Jylland.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: LLN Press




Log ind